Fiba podržala odluke Fiba Evrope!

Izvršni komitet Međunarodne košarkaške federacije (Fiba) podržao je odluke odseka te organizacije za Evropu - Fiba Evrope i pozvao je da se u narednim danima sastane sa predstavnicima evropskih saveza kojima je poslala obaveštenja o suspenziji sa Evropskog prvenstva 2017. godine.

"Posle izveštaja Fiba Evrope o poslednjim dešavanjima u evropskim klupskim takmičenjima, Izvršni komitet Fibe odlučio je da potpuno podrži odluke Fiba Evrope. Tražimo od Fiba Evrope da se ove nedelje sastane sa svim evropskim savezima kako bi se razmotrile inicijative domaćih klubova. Implementacija odluka na evropskom i svetskom nivou će pratiti proces konsultacija", navodi se na sajtu Fibe.

Takođe, Izvršni odbor Fibe najavio je da će u narednih nekoliko dana pozvati na sastanak vodeće ljude preduzeća koje vodi Evroligu (EKA).

Fiba Evropa je suspendovala 14 reprezentacija, među kojima i Srbiju, sa Evropskog prvenstva pošto su klubovi podržali Evroligu i izabrali učešće u tom takmičenju i Evrokupu, a ne u Ligi šampiona koju organizuje Fiba Evropa.

Španski mediji su večeras preneli da je Fiba isključila Španiju sa Olimpijskih igara i narednog Svetskog prvenstva.

broj komentara 0 pošalji komentar