Bertomeu: Pobedićemo Fibu!

Prvi čovek Evrolige Žordi Bertomeu izjavio je da ne oseća krivicu zbog pretnji suspenzijama nacionalnim savezima i poručio da će izaći kao pobednik iz sukoba sa Fibom. On smatra da bi zemlje organizatori olimpijskih kvalifikacija trebalo da tuže Fibu sudu ako im oduzme ranije dodeljenu organizaciju.

Evropska košarkaška federacija je zapretila da će čak 14 nacionalnih saveza, među kojima je i Srbija, izbaciti sa Evropskog prvenstva i Olimpijskih igara ukoliko njihovi klubovi budu igrali u Evrokupu, umesto u Fiba Ligi šampiona. 

"Krivica nije moja. Poenta je da je pre samo 15 dana situacija bila različita, ali je Fiba shvatila da neće nadmašiti ni Evrokup i reagovala na preteran način, čak bih rekao i brutalan. Pitam se kako će Fiba sada da se pojavi pred Španijom i Litvanijom, koje su izborile plasman na Olimpijske igre, i da im saopšti da ne idu u Rio", rekao je Bertomeu za italijanski Korijere dela Sera.

Bertomeu je poručio da postoji mogućnost da Italija i Srbija izgube organizaciju kvalifikacionog turnira za OI, posle dopisa Fibe Nemačkoj i Finskoj da ih zamene.

"Bauman je poslao pismo Nemačkoj i Finskoj i zatražio da se izjasne oko domaćinstva turnira. Kako može da se organizuje za četiri dana? Da sam na mestu Đanija Petručija (predsednik KS Italije, prim. aut.) rekao bih da je turnir u Torinu nedodirljiv jer je potpisan ugovor. Ako hoće da ga raskinu, onda bih ih tužio sudu."

Prema njegovim rečima, ostaje žal jer su nacionalni savezi "nevine žrtve sukoba dve organizacije".

"Dva puta smo pisali Fibi kako bismo organizovali sastanak, ali nismo dobili odgovor. Velika je greška ako neće da razgovaraju sa nama. Mislim da ćemo ipak pobediti na kraju, na ovaj ili onaj način", zaključio je čelnik iz Barselone.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 21. apr 2016, 14:26) - anonymous [neregistrovani]

Ja glaso

Onaj papiric sam dao na reciklazu.
Biram da recikliram.