ABA liga: Evroliga imperativ, klubovi imaju slobodu izbora

Bord ABA lige, posle konsultacija sa klubovima učesnicima regionalnog takmičenja, saopštio je da izražava čvrstu veru u ispravnost odluka donetih na sednici Skupštine 20. marta, što znači da je imperativ klubova da uvek imaju šansu da se kvalifikuju u najjače evropsko takmičenje – Evroligu.

"Vodeći se tim motivima i zbog interesa daljeg razvoja košarke u regionu, ABA liga je potpisala ugovor sa EKA, u vezi sa učešćem klubova u Evroligi i Evrokupu, kao prioritetnim evropskim takmičenjima", navodi se u saopštenju na sajtu ABA lige.

Kako se navodi, odluke donete na Skupštini ABA lige ne ugrožavaju slobodu izbora klubova da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, kao što je striktno i utvrđeno propozicijama ABA lige.

"Kao i do sada, klubovi iz ABA lige će učiniti sve da zaštite svoj interes i da kreiraju idealne uslove za dalji razvoj košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese nacionalnih timova. ABA liga apeluje na sve strane da se vode ovim motivima, s obzirom da klubovi predstavljaju osnovu za razvoj košarke'', zaključuje se u saopštenju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво