Predsednik EOK: Podrška Fiba, privatnici otimaju sport

Predsednik Evropskog Olimpijskog komiteta Patrik Hik podržao je odluku Fiba da suspenduje 14 nacionalnih saveza sa Evropskog prvenstva 2017. godine i poručio da privatne kompanije ne mogu da vode glavnu reč u košarci. Fiba Evropa suspendovala je 14 reprezentacija iz Evrope, među kojima je i Srbija, jer klubovi iz tih zemalja žele da se takmiče u Evrokupu.

"U potpunosti podržavam Patrika Baumana (generalni sekretar Fiba prim. aut). Duže vreme pokušavam da ukažem na opasnost jer profitabilne organizacije žele da otmu sport. Ako ih sada ne "ubijemo" sve će se oteti kontroli", rekao je Hik, a prenosi Eurohups.

Hik ističe da bi, ukoliko se ovako nastavi, "privatne kompanije mogle da uzmu i organizaciju Olimpijskih igara".

"Fiba je apsolutno u pravu i učinićemo sve da je podržimo", zaključio je Hik.

Zbog poslednjih dešavanja reprezentaciji Srbije preti da izgubi domaćinstvo kvalifikacionog turnira za Olimpijske igre, pa čak i šansu da izbori plasman u Rio.

broj komentara 6 pošalji komentar
(utorak, 19. apr 2016, 19:58) - anonymous [neregistrovani]

Ser

E u tom grmu lezi zec! Kako neko drugi osim nas smeda zaradjuje milijarde koje se provlace kroz Olimpijade i ostale dogadjaje?

(utorak, 19. apr 2016, 13:19) - anonymous [neregistrovani]

Inače

profitabilne organizacije i privatne kompanije su i finansijeri svih sportova na planeti...Naravno da imaju prava da budu i zvanični vlasnici ukoliko to budu želeli. Inače i tvoja plata Patrik, je iz tih organizacija i preduzeća. Tako da pazi šta radiš...

(utorak, 19. apr 2016, 13:16) - anonymous [neregistrovani]

I šta ćete posle?

Ko će vam gledati vaša Fiba takmičenja kad pola sveta neće učestvovati u njemu, zbog vašeg idiotizma? Pljuvaće vas na sve načine...i doživećete samo pad...

(utorak, 19. apr 2016, 13:13) - anonymous [neregistrovani]

Čuj njega...

"profitabilne organizacije žele da otmu sport". Smeta ti? One su ga i napravile jer Fiba davnih godina nije imala viziju za tako nešto. Seli profitabilni ljudi i napravili najveći pomak Evrope u košarci. A šta je ovo što Fiba radi? Zar to nije otimanje sporta? Zar niko na ovoj planeti nema prava da osnuje neki sport i takmičenje? Zar na to ima pravo samo Fiba? Fibi je jedino krivo što već 70 godina ne mogu da dođu do novca koji se vrti u Evroligi...e to oni hoće.

(utorak, 19. apr 2016, 13:05) - anonymous [neregistrovani]

O Partik

imao si svega 7 godina i učio si prva slova i još uvek piškio u krevetu, kada je osnovana Evroliga. I sad si došao do neke pozicije i oćeš da ukineš nešto zbog čega se tvoji prethodnici nisu ni brinuli a ni trudili. Kolko znamo, Fiba jeste starija od Evrolige, pa zašto onda nije Fiba napravila takvo takmičenje? I sad, posle 70 godina vama to smeta...sramota...

(utorak, 19. apr 2016, 12:53) - anonymous [neregistrovani]

da

apsolutno tacno,evropska kosarkaska takmicenja nikako ne mogu biti vlasnistvo privatne firme,isto je pokusavalo Sidro sa ABA ligom,isto radi Bartomeu sa Evroligom i Evrokupom.Takmicenja moraju da budu pod pokroviteljstvom FIBE a sponzori mogu da se ukljuce u kompletan posao.Prema tome srpski klubovi i KSS treba da izadju sa zajednickim saopstenjem da podrzavaju FIBA,ali i da traze i od FIBA i Bartomeua da pronadju resenje,jer to ne treba da se lomi preko nasih ledja,jer mi nismo ni krivi za taj njihov spor.Prema tome neka oni naprave dogovor,a ostali ce to da prihvate.Mislim da bi i FIBA trebala da popravi finansijske uslove za klubove,pa ce onda i ovih 11 bogatih evropskih klubova prici FIBI a ne Bartomeu.