Novak: Do nedelje poznato da li suspenzije važe za OI

Izvršni direktor Fiba Evrope Kamil Novak izjavio je da će najkasnije do 24. aprila biti poznato da li će se suspenzije nacionalnih saveza, čiji su klubovi podržali Evroligu i Evrokup, odnositi i na Olimpijske igre u Riju i kvalifikacije za to takmičenje.

Reprezentacija Srbije nalazi se među suspendovanim zemljama sa prvenstva Evrope 2017. godine, kao savezi iz regiona, uz Španiju, Italiju, Tursku, Rusiju, Izrael, Poljsku, Litvaniju i Grčku.

"Fiba Evrope je zatražila od Fiba sveta da sankcije podigne na viši nivo i da one važe za Olimpijske igre. Izvršni odbor Fibe sastaće se do kraja nedelje i razmisliti o tom predlogu. Vrlo je verovatno da će sankcije uvažiti i na globalnom nivou", rekao je Novak za grčki Sport, uz napomenu da je takav potez urađen kako bi se zaštitila košarka.

Srbiji je sada neizvesna organizacija kvalifikacionog turnira za OI, koji je, prema prvobitnom dogovoru, trebalo da se održi od 4. do 10. jula u beogradskoj Kombank areni.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво