Читај ми!

San Antonio savladao Oklahomu u produžetku

San Antonio u duelu sa Oklahomom dobio dramatičmu završnicu produžetka i odneo pobedu sa 102:98. Boban Marjanović učestvovao sa devet poena. Majami kao gost savladao Detroit 99:93, a u ostalim mečevima na domaćim terenima slavili Indijana, Toronto i LA Klipersi.

San Antoniju nije bilo ni malo jednostavno da izbori produžetak, a potom i savlada razigranu Oklahomu u kojoj su čak četvorica igrača imala učinak od po 17 koševa.

Najveći doprinos Sparsima za pobedu dao je Kavaj Lenard koji je i bio najefikasniji igrač utakmice sa 26 postignutih koševa, a pratio ga je Toni Parker sa 20 poena.

Dobru partiju pružio je i Boban Marjanović sa 9 postignutih koševa za nešto više od 22 minuta igre.

Spursi su tako ostvarili skor od 40 pobeda i jednog poraza u regularnom deli sezone i izjednačili rekord Bostona, koji je isti skor imao u sezoni 1985-1986. San Antonio je prvi poraz u sezoni na domaćem terenu pretrpeo u nedelju od Golden Stejta.

U ekipi Oklahome nije bilo Kevina Durenta, Rasela Vestbruka i Serža Ibake, pošto je trener Bili Donovan želeo da ih odmori. Četvorica igrača u Tanderu postigli su po 17 poena, Stiven Adams, Dion Vejters, Kameron Pejn i Enes Kanter, koji je dodao i 16 skokova.

Košarkaši Majamija pobedili su Detroit sa 99:93 i došli na korak od osvajanja prvog mesta u Jugoistočnoj divizij.

Džo Džonson bio je najefikasniji u ekipi Majamija sa 25 poena, a Luol Deng postigao je 17 poena uz 10 skokova. Majami će osvojiti prvo mesto u Jugoistočnoj diviziji i prednost domaćeg teren ako u poslednjoj utakmici regularnog dela pobedi Boston na gostovanju.

Detroit je porazom ostao na osmom mestu Istoka, pa će u prvom kolu plej-ofa igrati protiv prvoplasiranog Klivlenda.

Najefikasniji u Pistonsima bio je Kentavijus Koldvel Poup sa 17 poena.

Los Anđeles Klipersi pobedili su Memfis sa 110:84 i naneli mu deveti poraz u poslednjih 10 utakmica. Ostin Rivers bio je najefikasniji u pobedničkom timu sa 14 poena, a dobru partiju prikazao je Kris Pol, koji je postigao 12 poena i imao 13 asistencija.

Zek Rendolf postigao je 14 poena za Memfis, koji se utakmicu pre kraja izjednačio sa Dalasom na šestom mestu Zapada. Poslednji meč Grizlisi će igrati protiv Golden Stejta, koji "juri" rekord NBA lige od 73 pobeda u regularnom delu sezone. Dalas će igrati protiv San Antonija.

Rezultati utakmica:

LA Klipers - Memfis 110:84
Toronto - Filadelfija 122:98
Detroit - Majami 93:99
San Antonio - Oklahoma 102:98 (produžetak)
Indijana - Njujork 102:98  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
17° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије