Читај ми!

Navijači Zvezde zaustavili voz u Zagrebu, stotinu "delija" privedeno

Navijači Crvene zvezde napravili su pometnju u Zagrebu uoči utakmice protiv Cedevite. Policija potvrdila privođenje oko stotinu pristalica crveno-belih.

Kako prenosi hrvatski portal Indeks, navijači Zvezde koji su došli iz smera Slovenije (međunarodni voz Cirih–Zagreb) povukli su kočnicu u vozu blizu Ciboninog tornja i pobegli iz njega, pa je za njima tragalo desetak marica policije.

Ministarstvo unutrašnjih poslova, Policijska uprava Zagreb, potvrdilo je Tanjugu da je u centru hrvatske prestonice privedeno stotinu navijača srpskog kluba.

Zvaničnik MUP-a, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je da su navijači privedeni, kao i da će nakon davanja izjava biti predati sudiji za prekršaje koji će, kako je rekao, odlučiti o daljim koracima.

"Nije do MUP-a, već od odluke suda zavisi kada će oni biti pušteni", rekao je zvaničnik hrvatskog MUP-a u odgovoru na pitanje da li će Zvezdini navijači biti pušteni pre početka utakmice.

On je potvrdio da navijači Crvene zvezde nisu pravili nered, a privedeni su, rekao je, zato što su kod njih pronađena pirotehnička sredstva, što je u Hrvatskoj krivično delo.

Predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović najavio je da će na poslednju utakmicu Top 16 faze Evrolige doći između 500 i 1.000 "delija" iz Srbije, Republike Srpske i Slovenije.

Iz Cedevite su demantovali njegove izjave, tvrde da su gostima iz Srbije ustupili tražnih 15 ulaznica kao i da neće pustiti u halu navijače sa obeležjima beogradskih crveno-belih.

Podsetimo, predsednik Nebojša Čović prijavio je Evroligi gest domaćeg kluba nakon što je doneo odluku da sav prihod od karata ide za obnovu, u ratu oštećenog, vodotornja u Vukovaru.

Utakmica se igra večeras od 19 sati u "Draženovom domu".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи