Читај ми!

Crvena zvezda osvojila Kup Milan Ciga Vasojević

Košarkašice Crvene zvezde su osvajačice Kupa „Milana Cige Vasojevića! Beograđanke su u izuzetno zanimljivom finalnom meču savladale ekipu Vrbasa rezultatom 71:66 i zasluženo osvojile trofej. Zvezda je tako ponovo osvojila nacionalni Kup posle 12 godina.

Finale je počelo prilično izjednačeno, pa je posle razmene trojki (Džombeta - Bogićević) u 3. minutu bilo 5:5. Igralo se dosta brzo, uz čvrste odbrane na obe strane. Crveno-bele su najavile dobro šutersko raspoloženje koševima sa distance Bogićevićeve i Čolićeve, dok je ekipa iz Vrbasa napade uglanom završavala prodorima.

Prvo osetnije vođstvo Beograđanke su stekle u 6. minutu, kada je na semaforu stajalo 16:9. Međutim, razigrala se kapiten domaćih Ivana Jovović, koja je odmah vratila priključak Vrbasu (20:18 - 8. minut), ali je Zvezda na prvu pauzu otišla sa 24:22.

U drugoj deonici crveno-bele su delovale sigurnije, a prednost u skoku koristile su da održavaju tri do šest poena viška (31:25 - 15. minut). Ekipa trenera Dragana Vukovića pametno je koristila brojne greške Vrbasa, pa je u 16. minutu posle trojke Nevene Naumčev napravila velikih 36:25, a onda dva minuta kasnije i najvećih 44:30 posle pogotka za tri poena Mine Đorđević.

Kada je na stratu treće četvrtine Milica Bojović pogodila trojku za 49:32, već je mogao da se nasluti krajnji ishod. Međutim, nadu domaćem timu vratile su Džombeta i Cukić sa dva uspešna kontranapada (49:38), posle kojih je trener Zvezde Vuković morao da reaguje tajm-autom. Katarina Zec je sa pet vezanih poena podigla na 54:38, ali je odlična Ivana Jovović držala Vrbas u životu. Rajić je u 27.minutu smanjila na 56:49, ali je Zec ponovo pogodila trojku - 59:49.  Nezivesnost meču vratila je u 29. minutu Cukićeva (59:53), ali su crveno-bele ostale pribrane i na poslednju pauzu otišle sa solidnih 63:55.

Poslednja deonica počela je dosta nervozno. Vrbas je zaigrao izuzetno agresivnu odbranu i uz veliku podršku sa tribina uspeo da smanji Zvezdin višak za samo tri minuta zahvaljujući četiri poena Mijatovićeve i dvojkom Rajićeve i tako se potpuno vrati u meč (63:61 - 33. minut). Crveno-bele su u tim trenucima potpuno stale, više od četiri minuta bile su bez poena, sve dok Naumčev nije pogodila dva slobodna bacanja, a Đorđevićeva zicer za 67:61 u 36. minutu. Posle poena Zalarove i jednog penala Mijatovićeve, u poslednja dva minuta ušlo se pri rezultatu 67:64 za Zvezdu. Zec je sjajno proigrala Đorđevićevu za 69:64 na 1:11 pre kraja, a vrbas nije imao odgovor. Promašaj Džombete kaznila je Zec sa linije slobodnih bacanja za 71:64 44 sekunde pre kraja i sve je bilo rešeno, pa je tako Crvena zvezda mogla da počne da slavi prvi nacionalni Kup od kada je Srbija samostalna država.

Pehar u trajno vlasništvo pobedničkoj ekipi Crvene zvezde dodelio je predsednik KSS Dragan Đilas, dok je prelazni pehar uručio sin Milana Cige Vasojevića Boris.

Srebrne medalje Vrbasu i zlatne medalje Crvenoj zvezdi dodelili su naša reprezentativka i najbolja igračica Evrope 2015. godine Ana Dabović i predsednik opštine Vrbas Branislav Kažić.

Nagradu za najboljeg strelca finala Ivani Jovović iz Vrbasa (23 poena) i centru Vrbasa kao najboljoj igračici finala Nataši Mijatović (MVP indeks 22) uručio je Boris Vasojević.
Predsednik KSS Dragan Đilas dodelio je organizatorima finalnog turnira Kupa „Milana Cige Vasojevića" predsedniku Saveza sportova opštine Vrbas Jovanu Kovačeviću i predsedniku ŽKK Vrbas Medela Jovanu Bjekiću plakete zahvalnice za sjajnu organizaciju turnira.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво