Miler za RTS: Beograd je lep, ali u slobodno vreme igram igrice!

Jedan od najboljih igrača KK Crvena zvezda i glavni kandidat za rukija godine u Evroligi, Kvinsi Miler, u prazničnom razgovoru za sajt RTS-a govori u iskustvu igranja u Evropi, šta misli o navijačima Zvezde, sa kim provodi praznike i šta radi u slobodno vreme.

Kada je došao u Beograd da posle američke u njemu započne svoju evropsku karijeru, delovao je prilično izgubljeno. Debitovao je u Valjevu odigravši nekoliko sekundi, da bi u katastrofi protiv Himkija u Podmoskovlju na terenu proveo dvadesetak minuta, ali sa svega sedam poena i bez pogođene trojke.

Pamti se takođe i njegov "gaf" sa meča protiv Bajerna u Minhenu, kada je u borbi za loptu na parketu od sudija tražio tajm-aut. U NBA to može, ali na Starom kontinentu ne...

"Da, imam mnogo problema sa privikavanjem na pravila u Evropi, pravim mnogo grešaka u koracima i vođenju. I stil igre je potpuno drugačiji od onoga na šta sam navikao, sa stalno 'punim reketom' i mnogo kontakata. Kada sam došao, to mi je bilo baš teško da prihvatim, ali sada je znatno lakše, što se vidi u mojoj igri", uz širok osmeh poručuje ovaj harizmatični dugajlija.

Miler je, posle nužne adaptacije, partijama u Evroligi oduševio sve, i trenutno je na prvoj poziciji u borbi za "novajliju godine".

"Čuo sam da sam na toj listi i drago mi je zbog toga, jer to je dokaz da igram dobro. Imali smo neverovatno tešku grupu i mnogo problema sa povredama, i uspeh je zbog toga još veći. Naravno, svega toga ne bi bilo bez podrške naših navijača."

Ostvario si dobru komunikaciju sa pristalicama Crvene zvezde i izgleda da baš uživaš da igraš pred njima.

"O, da! Oni su neverovatni! Igrao sam u velikim dvoranama u NBA, kao i na koledžu. Ali, nikada u tako vreloj atmosferi, u kojoj ti fanovi pružaju podršku i istovremeno stvaraju veliki pritisak na protivnika. Zaista, neverovatan je i jedinstven osećaj."

Hoće li imati priliku da te gledaju i sledeće sezone?

"Uf, teško pitanje. Još je rano govoriti o tome gde ću biti naredne sezone. Jedno je samo sigurno – moj cilj je da igram u NBA ligi", otkriva Miler šta mu je opcija broj jedan.

Prvi put božićne i novogodišnje praznike provodi van Sjedinjenih Američkih Država, odvojen od svoje velike porodice (čak trinaestoro braće i sestara!), ali i lepše polovine.

"Čudno mi je, ali takav je posao. Ove godine praznike neću provesti kod kuće, ali ne žalim se. Uživam u Srbiji i sigurno će mi i ovde biti lepo." 

Ni atraktivna i ovdašnjim medijima vrlo interesantna devojka Elija nije trenutno u Beogradu. Hoćeš li možda imati neke goste?

"Da, devojka je posle provedenih mesec dana ovde morala da se vrati, ali mi u posetu dolazi moj najbolji prijatelj sa koledža (Bejlor, prim aut.) Ajzeja Ostin."

Ostin je i pored sjajnih predviđanja morao da okonča karijeru pred draft zbog zdravstvenih problema (Marfanov sindrom). Kako je sve to prošao?

"On je sjajan momak i sjajan košarkaš, ali mu se nije dalo pred Draft 2014. To je bio veliki udarac za njega, ali je nastavio dalje, veliki je borac. Nadam se da će mu boravak u Beogradu prijati i da će mu se grad svideti."

Gde ćeš ga voditi? Šta se tebi svidelo u gradu?

"Grad je veliki i lep, ljudi su veoma srdačni i pristupačni. Ima mnogo dobrih restorana i kafeterija. Sviđa mu se vaša pica, ali i palačinke koje jedete sa 'nutelom', a ne sa sirupom", zaključio je popularni Kvinsi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво