Читај ми!

Erceg za RTS: Lepo je vratiti se u reprezentaciju, odlazim iz Galatasaraja

Posle dve godine pauze i odlične sezone u Galatasaraju, Zoran Erceg se ponovo našao na okupljanju košarkaške reprezentacije Srbije. On je rekao da je veoma lep osećaj vratiti se u nacionalni tim i otkrio da će ovog leta promeniti klub.

Sjajni krilni centar će (ako bude izabran među 12), sasvim sigurno, pružiti nove mogućnosti i opcije u igri Saletovog tima.

Na pitanje kakav je osećaj zbog povratka u državni tim, Erceg je rekao:

"Naravno da je lep osećaj i da mi je velika čast što sam ovde. Ja sam i ranijih godina imao želju da igram za reprezentaciju, ali su me povrede sprečile. U razgovorima sa selektorom, i ove i prošle godine, rekao sam mu da, ako budem zdrav i spreman, da ću se sa velikim zadovoljstvom odazvati pozivu", rekao je Erceg i pojasnio da nije bilo nikakvih problema u odnosu sa selektorom i Savezom.

Momak rodom iz Slavonije očekuje vrlo teške pripreme, ali smatra da je to neophodno:

"Vrlo je važno da se dobro spremimo jer će Evropsko prvenstvo biti veoma teško i naporno, sa nikad jačim ekipama. Spreman sam za naporan rad".

Erceg kao glavne favorite, pored Srbije, naravno, vidi timove Francuske i Španije, ali smatra da ima još nekoliko vrlo nezgodnih ekipa.

"Francuzi i Španci su svakako kandidati za sam vrh, ali pored njih ja se, da tako kažem, malo pribojavam vrlo nezgodnih Grka, Litvanaca, pa i NBA Italijana. Turci će takođe biti vrlo jaki i ne treba ih otpisivati, jer je to iskusna ekipa".

Prilikom objavljivanja spiska kandidata, selektor Đorđević pohvalio je Ercegov šut za tri poena i meku ruku. Pitali smo ga da li je vežbao trojke tokom leta.

"Pa, jesam malo, ali ne preterano. Biće prilike na pripremama i nadam se da će, kad dođe vreme, ruka biti, što se kaže, nameštena", zaključio je Erceg.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи