Читај ми!

Spanulis za RTS: Magični momenti u Areni, Srbija favorit na Evrobasketu

Iako skoro svake godine dolazi sa svojim Olimpijakosom u Beograd, Vasilis Spanulis je uvek interesantan sagovornik. Popularni Bili otkriva da je bio oduševljen atmosferom u beogradskoj Areni tokom ovosezonskog duela sa Crvenom zvezdom u Evroligi i da su za njega to bili magični momenti. Smatra da je Srbija jedan od glavnih favorita na predstojećem Evrobasketu.

Već deceniju jedan od najboljih ako ne i najbolji košarkaš u Evropi i član pirejskog Olimpijakosa bio je jedna od mnogobrojnih zvezda koje su proteklog vikenda u Beogradu uveličale proslavu 20 godina rada menadžerske agencije "BeoBasket".

U subotu je otvorio košarkaški teren na novobeogradskom keju koji će nositi njegovo ime, a u nedelju igrao za ekipu stranaca na revijalnom trijagonalu u Areni.

Nakon završetka spektala, sreo sam popularnog Bilija na koktelu u pres-zoni najveće balkanske dvorane. Nasmejan, neposredan i vrlo prijatan momak iz Larise, sa zadovoljstvom je pristao da odgovori na nekoliko pitanja.

Ovaj revijalni meč u Beogradu došao je na kraju još jedne uspešne sezone, iako ste u finalu Evrolige doživeli poraz u meču s Realom. Kako gledate na proteklu sezonu i kakvi su planovi za narednu godinu?

"Napravili smo dobar rezultat, osvojili sve u domaćim okvirima. Šteta što nismo trijumfovali u Madridu, ali jednostavno – Real je bio bolji. U novu sezonu ulazimo sa istim ciljevima: da odbranimo sve trofeje u Grčkoj i da se plasiramo na Fajnal-for. Želim da napredujemo, kako na individualnom tako i na kolektivnom nivou", rekao je Spanulis novinaru Internet portala RTS-a.

To znači da ostajete u Pireju i naredne sezone?

"Da, da, ne mrdam nikuda! Imam ugovor još godinu dana", dodao je.

Ekipa je odlascima Danstona i jednog od miljenika navijača Kostasa Slukasa već pretrpela velike promene. Kako se izboriti s tim?

"Da, odlazak Danstona a posebno Slukasa veliki je udarac za nas. On je bio deo naše familije, deo našeg uspeha, ali u razgovorima sa upravom kluba očigledno nije uspeo da pronađe rešenje. Žao mi je što se to desilo, ali jednostavno – to je život i mi igrači se tu mnogo ne pitamo. Uostalom, navikli smo na konstantno renoviranje tima i pravljenje novog, počev od 2012. godine, kada je gotovo pola tima otišlo, sve sa trenerom Dudom (Ivkovićem prim. aut.). Ipak, nadam se da će ljudi iz kluba pronaći dobra rešenja i da ćemo imati dobar tim", kazao je.

Kako komentarišete tendenciju u evropskoj košarci da najbolji igrači odlaze u Tursku, čiji su klubovi finansijski izuzetno moćni? Da li ste možda imali neku ponudu za prelazak u neki od turskih klubova?

"Ne, nisam imao ponudu. Što se tog novog trenda tiče, mislim da je dobar za razvoj košarke u Turskoj, koja je mnogo napredovala i koja pored toga ima sve bolje igrače koji dolaze iz mlađih kategorija. Definitivno su u naletu, ali tek ćemo videti kakav će i koliki uticaj to imati na košarku u Evropi. Želim im sve najbolje", rekao je sjajni šuter.

Igrali ste nedavno u Areni u dresu Olimpijakosa na gostovanju kod Crvene zvezde, čiji su navijači pobratimljeni sa vašim. Kakve utiske nosite sa tog meča?

"To su bili magični momenti! Bilo je zaista neverovatno! Nikada u karijeri nisam doživeo takvu atmosferu kao gostujući igrač. Očekivao smo lep doček, ali ne baš takav. Znam vrlo dobro da su klubovi i navijači u bratskim odnosima, i zaista mi je bilo drago što sam bio deo tog spektakla, kao i onog u Pireju", završio je Spanulis.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи