Читај ми!

Crvena zvezda šampion Jadranske lige

Košarkaši Crvene zvezde iskoristili su drugu meč loptu, savladali su Cedevitu u Zagrebu rezultatom 89:79 i zabeležili treću odlučujuću pobedu. Crvena zvezda je šampion ABA lige, u finalnoj seriji ostvarila je skor od 3:1.

Košarkaši Crvene zvezde osvojili su titulu ABA lige, pošto su u Zagrebu pobedili Cedevitu sa 89:79 (30:25, 22:10, 17:23, 20:21) u četvrtom meču finalne serije plej-ofa. Zvezda je u seriji pobedila hrvatski tim ukupnim rezultatom 3:1 i prvi put u klupskoj istoriji prigrabila trofej regionalnog takmičenja, koji je po svemu prikazanom u ovoj sezoni zaslužila.

Ponovo je čovek odluke bio Amerikanac Čarls Dženkins, kao i u polufinalnim duelima sa Partizanom, sa 17 poena i tri skoka, ali je i u ključnim trenucima odličnom odbranom trasirao svom timu put ka pobedi.

Upravo je odbrana, koja je zaštini znak trenera Dejana Radonjića, bila faktor koji je prešao na stranu crveno-belih, ali i dosta bolji šut za tri poena u odnosu na jučerašnji meč.

Centar Boban Marjanović je sjajno otvorio duel, postigao je osam poena i čuvao blago vođstvo Zvezde, ali je brzo ušao u problem sa ličnim greškama i morao je da ga zameni Maik Cirbes, koji je zbog povrede propustio prethodne dve utakmice.

Košarkaši Zvezde su u drugoj deonici zaigrali dosta agresivnije, nisu dozvolili lak prenos lopte, gde se istakao Dženkins, i serijom 15:2 preuzeli kontrolu utakmice (45:27).

Cedevita je na isti način htela da odgovori u drugom poluvremenu, Luka Babić i Tomislav Zubčić su kakav-takav korak održavali, ali je Nemanja Dangubić fantastičnom rolom, NBA zakucavanjem i šutem sa poludistance čuvao 16 poena prednosti.

Zvezda je tokom meča imala veliku prednost imala u skoku, a povratkom Cirbesa bila je dosta snažnija u reketu jer je podelio nekoliko rampi, ali i u potpunosti zaustavio Stanka Baraća.

Ekipa Jasmina Repeše je u poslednjem kvartalu pokušala da se meč uvede u neizvesnost serijom 10:0, prišla je dva minuta pre kraja na minus šest, Dženkins je već u sledećem napadu trojkom rešio sve dileme, dok je šlag na tortu stavio je Cirbes snažnim zakucavanjem.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Dženkins sa 17 poena, 14 je dao Luka Mitrović, dok je Nikola Kalinić imao 12 i osam skokova. Kod Cedevite istakao se Zubčić sa 15 poena, Miro Bilan dodao je 12, dok je Barać imao devet.

Za najkorisnijeg igrača finalne serije proglašen je centar crveno-belih Boban Marjanović.

Tok meča po četvrtinama:

22.13 - Kraj utakmice. Cedevita - Crvena zvezda 79:89. 

22.12 - Još 10 sekundi do kraja.

22.10 - U toku je poslednji munut.

22.09 - Još 80 sekundi do kraja.

21.50 - Kraj treće četvrtine, Cedevita - Crvena zvezda 58:69

21.30 - Počelo je drugo poluvreme.

21.16 - Poluvreme u Zagrebu, Cedevita - Crvena zvezda 35:52.

20.50 - Posle fantastične prve četvrtine, Zvezda vodi sa 30:25.

20.30 - Počeo je meč između Cedevite i Crvene zvezde.

 

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво