Međunarodni juniorski turnir u Valjevu

U Valjevu danas počinje trodnevni Međunarodni juniorski turnir za košarkaše rođene 1998. godine i mlađe, a učesnici su podeljeni u dve grupe. U jednoj su Partizan, zagrebačka Cedevita, sarajevska Bosna i Prievidze iz Slovačke, a u drugoj Mega, Olimpija iz Ljubljane, Junior iz Skoplja i domaći Metalac. Danas i sutra igraju se utakmice po grupama, a u nedelju utakmice za konačni plasman.

Finale je na programu u nedelju od 17.00. Titulu osvojenu prošle godine brani Partizan.

Crno-beli su prethodno, 2012. i 2013, osvojili prvo mesto i na "Memorijalu Luke Stančića", koji je prošle godine ukinut voljom pojedinih čelnika lokalne vlasti jer je posle njihovog

nesporazuma sa grupom entuzijasta, koji su memorijal pokrenuli i osmislili, ime svog oca uskratila Nataša Stančić Cuk.  

Ona nije dozvolila da se Lukino ime koristi zbog "lične promocije pojedinaca" o čemu je obavestila i suorganizatore iz Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Turnir se igra u okviru programa obeležavanja 20. marta - Dana Valjeva. Grad izdvaja 400.000 dinara, a prošlogodišnji budžet je uz pomoć donatora i sponzora iznosio oko dva miliona dinara.

Luka Stančić (1939-1990) bio je igrač i trener Metalca, koji je 1972/73. uveo u Prvu saveznu ligu SFRJ u kojoj je valjevski klub predvođen braćom Kovačević i Kecojevićem igrao šest sezona. Radio je i u Bosni, Vojvodini, KSJ i Kuvajtu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 20. mar 2015, 18:42) - anonymous [neregistrovani]

Valjevo

i partizan izgubio prvi dan