Međunarodni juniorski turnir u Valjevu

U Valjevu danas počinje trodnevni Međunarodni juniorski turnir za košarkaše rođene 1998. godine i mlađe, a učesnici su podeljeni u dve grupe. U jednoj su Partizan, zagrebačka Cedevita, sarajevska Bosna i Prievidze iz Slovačke, a u drugoj Mega, Olimpija iz Ljubljane, Junior iz Skoplja i domaći Metalac. Danas i sutra igraju se utakmice po grupama, a u nedelju utakmice za konačni plasman.

Finale je na programu u nedelju od 17.00. Titulu osvojenu prošle godine brani Partizan.

Crno-beli su prethodno, 2012. i 2013, osvojili prvo mesto i na "Memorijalu Luke Stančića", koji je prošle godine ukinut voljom pojedinih čelnika lokalne vlasti jer je posle njihovog

nesporazuma sa grupom entuzijasta, koji su memorijal pokrenuli i osmislili, ime svog oca uskratila Nataša Stančić Cuk.  

Ona nije dozvolila da se Lukino ime koristi zbog "lične promocije pojedinaca" o čemu je obavestila i suorganizatore iz Košarkaškog saveza Srbije (KS S).

Turnir se igra u okviru programa obeležavanja 20. marta - Dana Valjeva. Grad izdvaja 400.000 dinara, a prošlogodišnji budžet je uz pomoć donatora i sponzora iznosio oko dva miliona dinara.

Luka Stančić (1939-1990) bio je igrač i trener Metalca, koji je 1972/73. uveo u Prvu saveznu ligu SFRJ u kojoj je valjevski klub predvođen braćom Kovačević i Kecojevićem igrao šest sezona. Radio je i u Bosni, Vojvodini, KSJ i Kuvajtu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво