Vlade Divac potpredsednik Sakramenta

Legenda evropske i svetske košarke Vlade Divac postao je potpredsednik Sakramento Kingsa. Divac će savetovati većinskog vlasnika Kingsa Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl.

Proslavljeni košarkaški reprezentativac i predsednik Olimpijskog komiteta Srbije imenovan je za potpredsednika Sakramento Kingsa, a dobio je i zaduženja za sportski sektor.

Sakramento je saopštio da je Divac dobio novu funkciju koja glasi "potpredsednik za košarkaške i klupske aktivnosti", koja je napravljena specijalno za njega.

Divac će ostati na funkciji u Olimpijskom komitetu Srbije do kraja olimpijskog ciklusa, kako je bilo ranije planirano. Sledeći olimpijski ciklus završava se posle Igara u Rio de Žaneiru 2016. godine.

Divčeve dužnosti će biti da savetuje većinskog vlasnika Viveka Ranadivea, članove uprave koju vodi generalni menadžer Pit D'Alesandro, kao i stručni štab koji vodi trener Džordž Karl. 

Divac je tako dobio zvanično najvišu funkciju u košarkaškom sektoru kluba.

"Velika je čast što se vraćam u grad koji mi je obezbedio ceo život nezaboravnih iskustava. Sakramento i cela organizacija Kingsa su mi uvek bili u mislima i često sam sanjao da imam neku ulogu u pomaganju našim sjajnim navijačima da dođu do glavne nagrade u NBA. Hvala Viveku na ovoj šansi i radujem se sticanju novih dragocenih uspomena", rekao je Divac.

Ranadive veruje da će angažovanje Divca, koji ima "jedinstveni ugao posmatranja stvari i globalni ugled, samo dodatno podići organizaciju širom sveta".

Divac je bio jedan od kapitena Sakramenta (uz Krisa Vebera) u periodu od 1999. do 2005. godine, ali je bio predvodnik ekipe u njenom najuspešnijem periodu. Divac uživa veliki ugled u prestonici Kalifornije, a tamošnji mediji i navijači ga posmatraju kao jednog od najvažnijih igrača u istoriji kluba, a njegov dres sa brojem 21 povučen je iz upotrebe.

Najtiražniji list u Sakramentu i peti najtiražniji u Kaliforniji, Sacramento Bee, ocenio je da je Divac "ikonična međunarodna sportska figura i najvoljeniji igrač u eri Kingsa u Sakramentu".

"Divac je bukvalno bio sidro, emotivno i drugo, tima Kingsa u njegovoj najuspešnijoj eri... U Sakramentu je bio prvo značajno pojačanje kluba i postao je njegov zaštitni znak. Nijedan igrač Kingsa nije bio vidljiviji ni toliko uključen u zajednicu, niti je iko toliko bio simbol organizacije dok je postajala međunarodni fenomen", naveo je taj list.

broj komentara 7 pošalji komentar
(sreda, 04. mar 2015, 10:20)
Мирослав М. [neregistrovani]

КиМ

То је значи одштета за признавање Косова и Метохије у Олимпијском Комитету! Баш фино!!!

(sreda, 04. mar 2015, 08:54)
anonymous [neregistrovani]

@Legenda

Radovane, ne preteruj.

(sreda, 04. mar 2015, 08:39)
Mišo [neregistrovani]

Vlade Divac KRALJ

Bravo Vlade Divac. Zbog tebe sam gledao NBA, možda opet počnem...

(sreda, 04. mar 2015, 00:57)
anonymous [neregistrovani]

On je cutao kad je MOK priznao Kosovo!

Cutao!!! Sramota! Nije nam vise bitan!

(sreda, 04. mar 2015, 00:36)
Baki [neregistrovani]

Vlade Legenda

Ponososan sam sto pripadam narodu koji je iznedrio velikane u nauci ,knjizevnosti ,kulturi sportu ..Pocev od velikana Tesle ,Vuka ,NJegosa,Milankovica ,Ducica,Pupina ,...pa do danasnjih dana legendi Divca i DJokovica.
Bravo Vlade i sve Cestitke za veliku cast i priznanje .

(sreda, 04. mar 2015, 00:14)
anonymous/TO3A [neregistrovani]

Bate

Dobro dosao kuci Bate...o5 je lepo biti Sbin u
CCCCAKPAMEHTy!

(utorak, 03. mar 2015, 23:18)
Radovan [neregistrovani]

Legenda

Vlade Divac je jedan od najvoljenijih kosarkasa i ljudi, ne samo u Sakramentu, nego u celoj Americi. On moze vrlo lako da se kandiduje za guvernera Kalifornije, nista manje nije popularniji od Svorcenegera.