Roberts: Zabavnije je pobeđivati nego gubiti

Američki košarkaš Lorens Roberts izjavio je da je odmah po dolasku u Crvenu zvezdu uvideo veličinu ovog kluba i izrazio nadu da će uspeti da doprinese osvajanju novih trofeja.

"Istorija kluba se vidi iz svake slike na zidu, svakog trofeja u vitrinama. To se mora poštovati, ali treba i da pokušamo da nastavimo uspešnu tradiciju. Voleo bih da jednog dana ponosno kažem da sam bio deo jednog pobedničkog tima", rekao je Roberts na svom zvaničnom predstavljanju.

Nekadašnji košarkaš Memfisa, Hjustona i Olimpijakosa je tim crveno-belih upoznao na turniru u Gravelinu gde je Zvezda zabeležila pobedu i doživela dva poraza.

"Imamo dobar, mlad, talentovan tim, kao i kvalitetan stručni štab. Sigurno ćemo uz treninge postati još bolji. Očekujem zabavnu sezonu i zato što Andrea Ovensa poznajem iz Hjustona", kazao je krilni košarkaš, koji može da igra i na poziciji centra.

Upitan kako će uspeti da se prilagodi kolektivnom stilu igre koji forsira trener Zvezde Svetislav Pešić, Roberts je odgovorio:

"Volim košarku i uživam u njoj, a mnogo je bolje u svlačionicu ući posle pobede nego posle poraza, makar u njemu imali i odličnu statistiku".

Generalni menadžer Zvezde Milan Opačić ocenio je da će Roberts zrelošću i iskustvom doprineti boljoj igri beogradske ekipe.

Opačić je naveo i da će Zvezda iz Berlina dobiti rezultate lekarskog pregleda kolena Nemanje Aleksandrova posle čega će odlučiti da li će talentovanom košarkašu ponuditi novi ugovor. Dogovor sa kapitenom juniorske reprezentacije Srbije Filipom Šepom, prema Opačićevim rečima , sve je izvesniji.  Zvezdin  stručni štab  bi u narednih nekoliko dana trebalo da odluči i da li će ponuditi profesionalne ugovore Strahinji Dragićeviću i Milanu Miloševiću, koji je na probu došao iz tuzlanske Slobode.  Crveno-beli će, takođe, Nemanji Bjelici i Stevanu Miloševiću ponuditi dvomesečne ugovor posle kojih će odlučiti da li da produže saradnju sa tim košarkašima.

Zvanično predstavljanje Zvezdinog tima za novu sezone biće održano u nedelju, 28. septembra, od 19 sati u dvorani "Pionir" gde će, uz prisustvo publike, snage odmeriti juniorski i prvi tim kluba. Pre toga, Zvezda će u petak u Rimu igrati prijateljsku utakmicu sa Lotomatikom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво