Читај ми!

Zvezda postavila novi rekord Jadranske lige

Košarkaši Crvene zvezde večerašnjom pobedom protiv Olimpije postavili su novi rekord Jadranske lige sa 16 uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju. Crveno-beli savladali Olimpiju 91:81. Kalinić je meč završio sa 21 poenom, Marjanović sa 15 poena i šest skokova.

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su pobedničku seriju u Jadranskoj ligi, pošto su u Ljubljani pobedili Olimpiju sa 91:81 (19:22, 27:25, 21:22, 24:12), i tako došli do 16. pobede u sezoni bez poraza.

Zvezda je tako postavila novi rekord po seriji uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju.

Olimpija je ostala na osam pobeda, tako da će makar do sutra na četvrtom mestu ostati Partizan, koji je danas pobedio Cedevitu sa 76:64.

Olimpija je večeras uglavnom imala prednost, a Zvezda je meč prelomila u poslednjoj četvrtini, vođena Bobanom Marjanovićem, Nikolom Kalinićem i Markusom Vilijamsom.

Marko Marinović je sa pet vezanih poena izjednačio na 80:80 na dva minuta pre kraja, ali je Zvezda odgovorila sa šest uzastopnih poena i tako prelomila meč. Velika razlika nastala je u penal završnici i posle trojke Jake Blažiča u poslednjim sekundama.

Kalinić je meč završio sa 21 poenom, Marjanović sa 15 poena i šest skokova. Najefikasniji u Olimpiji bio je Kremen Prepelič sa 23 poena.

Crveno-beli su na ovaj način srušili rekord Partizana, koji je u sezoni 2007/2008. imao 15 pobeda u nizu.

Radonjić: Atipična utakmica, ekipa pokazala karakter

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić smatra da je utakmica bila atipična, ali je zadovoljan jer je ekipa pokazala karakter.

"Nije bilo lako pripremiti se za ovaj meč posle Evroligaškog duela sa Realom koji nam je u petak uzeo mnogo energije. Malo je vremena bilo za pripremu, pa smo odigrali atipično za nas, nismo bili dobri u dobrani, primili smo mnogo poena, rival je stekao samopuzdanje i dugo nam je trebalo da pronađemo igru", izjavio je Radonjić.

Prema njegovim rečima razlika od deset poena nije realna.

"Obe ekipe su bile izjednačene, ali u poslednjoj četvrtini odigrali smo agresivnu odbranu i u napetom finišu pobedili. Zadovoljan sam što je ekipa pokazala karakter posle teške utakmice protiv Reala", poručio je Radonjić.

Zvezdi slede dva gostovanja, prvo Makabiju u Evroligi, a potom Mega Leksu u regionalnom takmičenju.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво