U Valjevu košarkaški međunarodni turnir

U Valjevu danas počinje dvodnevni međunarodni košarkaški turnir, kojim se obeležava 60 godina postojanja novog srpskog prvoligaša Metalca.

Učestvuju četvorostruki prvak Evrope, Panatinaikos iz Atine trenera Želimira Obradovića, ruski prvoligaš Univerzitet iz Surguta trenera Željka Lukajića, višestruki srpski šampion Partizan iz Beograda i Metalac.

Turnir od 17 sati otvaraju Partizan i Metalac, dok se u 20 sati sastaju Panatinakos i Univerzitet.

U borbi za treće mesto, u nedelju od 18 sati, sastaće se poražene ekipe iz sutrašnjih duela, dok je finalna utakmica na programu od 20 sati uz TV prenos na Prvom programu RTS-a.

Trener Metalca Vlado Đurović ocenio je u razgovoru sa novinarima da je međunarodni turnir "Valjevo 2008" jedan od najjačih koji je ovog leta odigran u Evropi.

"Za Metalac je dobro da igra sa sebi ravnim protivnicima, ali nije loše ni da se povremeno odmerite sa jačima. Da vidite gde ste, koliko vredite i da li su dobre ideje koje sprovodite", kazao je Đurović.  Metalac sa nekoliko pojačanja, među kojima su i povratnici u matični klub, centar Aleksandar Tanasković i bek šuter Vladimir Panić, ima ambicije da se bori za vrh tabele u Prvoj ligi Srbije.

Najveći uspeh u 60 godina postojanja Valjevci su ostvarili između 1973. i 1979, kada su se uspešno takmičili u Prvoj saveznoj ligi tadašnje SFRJ, koja je smatrana najjačom košarkaškom ligom u Evropi.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво