Читај ми!

Zvezda odbranila Kup!

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća pošto su u finalnoj utakmici savladali ekipu Mega Vizure sa 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20). Katić upisao 21 poen, Dženkins 20, Nelson 15, dok su kod Mega Vizure najefikasniji bili Varda i Micić sa po 18 i Radović sa 12.

Košarkaši Crvene zvezde odbranili su trofej Kupa Radivoja Koraća, pošto su u "Pioniru" savladali Mega Vizuru sa 81:80 (15:31, 27:11, 19:18, 20:20).

Crveno-beli su osvojili sedmi trofej državnog kupa, a prvi put uspeli su da ga odbrane. U zanimljivoj i uzbudljivoj utakmici izabranici Dejana Radonjića slavili su u Pioniru posle velike i izjednačene, a u finišu dramatične borbe.

Mladi i poletni tim Mega Vizure, koji je plasmanom u finale ostvario najveći uspeh u istoriji kluba, propisno je namučio favorita. Igrao je bez respekta, a kvalitet je posebno pokazao u prvoj četvrtini, kada je u svemu nadvisio rivala i stekao 16 poena viška.

Crvena zvezda je postepeno hvatala ritam, u nastavku je uzvratila angažovanijim pristupom, međutim, nije uspevala da se osetnije "odlepi". Do samog kraja morala je da se bori za svaki poen i loptu, jer je Mega Vizura igrala sjajno i malo je nedostajalo da priredi veliko iznenađenje i osvoji "Žućkovu levicu".

Finiš susreta obeležen je pravom dramom na parketu Pionira pred 7.500 gledalaca, kada je pri vođstvu crveno-belih sa 80:78 trojkom iskusnog Ratka Varde Mega Vizura je izjednačila rezultat 47 sekundi pre zvuka sirene.

Radonjićeva ekipa potom je brzopleto prokockala napad, Mega Vizura takođe nije bila uspešna, a Damarkus Nelson je četiri sekunde pre kraja zaradio dva slobodna bacanja.

Iskoristio je jedno, ali tim Dejana Milojevića u cajtnotu ponovo nije realizovao napad, što je bio znak za veliko slavlje igrača i navijača Crvene zvezde.

Bila je ovo sjajna košarkaška predstava, dostojna finala Kupa Koraća. Posle neizvesne, iscrpljujuće borbe crveno-beli su teškom mukom, ali zasluženo, odbranili trofej, a igrači Mega Vizure zaslužuju sve čestitke za prikazanu igru tokom celog turnira.

Najefikasniji u ekipi Zvezde bio je Raško Katić sa 21 poena i 12 skokova, dok je Čarls Dženkins postigao 20 i pet asistencija.

U ekipi Mege istakao se Ratko Varda sa 18 poena, dok je Vasilije Micić imao isti učinak uz pet skokova i devet asistencija.

Crvena zvezda je prethodno u četvrtfinalu završnog turnira pobedila Borac iz Čačka (81:62) i u polufinalu kragujevački Radnički (82:78), dok je Mega Vizura nadigrala ekipu Crnokose iz Kosjerića (88:76) i FMP (93:85).

Tok meča:

22.15 - Poslednji napad nije upalio, Jokić je improvizovao, na kraju promašio šut za trofej! Zvezda je odbranila Kup Radivoja Koraća.  

22.15 - Nelson pogađa prvo, ali ne i drugo bacanje, Micić ima loptu, Katić ga faulira četiri sekunde pre kraja. Tajm-aut. 

22.14 - Varda je promašio trojku, poslednji napad ima Zvezda, ali Miljenović pravi faul, Nelson ima dva penala.  

22.12 - Izjednačenje! Ratko Varda hladnokrvno pogađa za tri preko ruke Raška Katića! Rezultat je 80:80. 

22.10 - Posle tajm-auta, Dženkins preuzima odgovornost pogađa "dugu" dvojku preko ruke Micića. Mega nije iskoristila napad, Dženkins ponovo preko Micića ali ovaj put nije precizan. 

22.08 - Nelson pravi grešku u koracima, a Vasa Micić drži Megu u finalu, pogađa novu trojku, samo poen razlike za Zvezdu. 

22.00 - Auuuu kakva trojka Micića! Plej Mege se iz driblinga podigao na šut sa sedam metara, i pogodio dno mrežice uz veliki luk. Dženkins je pokušao da odgovori istom merom, ali je neprecizan. Na drugoj strani Varda fenomenalan, smanjuje na koš razlike.

21.58 - Zakucavanje Katića, Milojević traži predah. Prethodno je Nelson odlično postigao dva poena uz faul, ali bacanje nije iskoristio. Na drugoj strani, prodor Micića, ali ga je Simonović sačekao sa fantastičnom rampom. 

21.55 - Sjajna akcija Zvezde, Nelson je asistirao Simonoviću koji postiže poene za crveno-bele. 

21.50 - Gotova je treća četvrtina, Zvezda posle tri deonice vodi 61:60. 

21.46 - Odlična igra Mege u tranziciji, sada je tri razlike za Zvezdu, Radonjić traži tajm-aut. 

21.40 - Avramović nije iskoristio slobodna bacanja, što je iskoristio Simonović i pogodio trojku za prednost od sedam poena. 

21.38 - Sada Ratko Varda ima problema sa izvođenjem slobodnih bacanja, jer je veliki broj predmeta sa tribina poleteo ka njemu. 

21.36 - Dženkins pogađa drugu trojku u trećoj četvrtini. 

21.34 - Atmosfera je uzavrela u "Pioniru", Ratko Varda i Raško Katić su se zakačili, što je izazvalo salve uvreda sa tribina za centra Mege.  

21.32 - Prve poene postiže Mega, Zvezda odgovara istom merom, a na drugoj strani Marko Simonović upisuje divnu rampu. 

21.29 - Počinje drugo poluvreme u "Pioniru". 

21.24 - Dženkins kreće na koš, poslednji napad Zvezde u prvom poluvremenu, pogađa i donosi Zvezdi izjednačenje! 

21.09 - Zvezda se potpuno vratila u meč, dolazi do izjednačenja. Ipak, u narednom napadu Ratko Varda ponovo donosi prednost Mega Vizuri. 

21.02 - Dženkins odličan, spušta loptu na tablu i smanjuje prednost Mege na osam poena. 

20.58 - Agresivnija odbrana crveno-belih smanjuje razliku, ali Mega odgovara preko Dangubića. 

20.50 - Uz zvuk sirene Jokić postiže trojku za Megu, koja na kraju prve četvrtine vodi sa 16 poena razlike.

20.47 - Zvezda neprecizna u napadu, dok Mega gotovo svaki napad igra zrelo i sigurno, što im donosi lepu prednost - 26:15. 

20.41 - Micić odlično dodaje do samog Avramovića koji nije pogodio za tri poena, a Jaka Blažič u kontri postiže poene za Zvezdu. 

20.36 - Saša Avramović greši u napadu, Nelson na drugoj polovini terena pogađa za izjednačenje. 

20.33 - Prvi napad Zvezde je neuspešan jer je Lazić napravio grešku u koracima. Na drugoj strani Micić postiže prve poene.  

20.30- Počelo je finale! 

20.24 - Za nekoliko minuta počinje finale Kupa Radivoja Koraća u "Pioniru". 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво