Srbija pobedila Italiju na startu kvalifikacija

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Kaljariju, Italiju 78:64 (26:18, 12:16, 19:17, 21:13), u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je u Kaljariju Italiju 78:64 (26:18, 12:16, 19:17, 21:13), u prvoj utakmici kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Miloš Vujanić sa 16 i Novica Veličković sa 15 poena.

Marko Mordente postigao je 18 poena za Italiju.

"Orlovi" sledeću utakmicu kvalifikacija igraju za nedelju dana u Beogradu protiv Mađarske. U kvalifikacionoj Grupi A nalaze se još Bugarska i Finska. Na Evropsko prvenstvo u Poljskoj sledeće godine plasiraće se pobednici grupa i tri najbolje drugoplasirane ekipe.

Srbija je posle 45 dana priprema zaigrala jako dobro i savladala verovatno najjačeg protivnika u grupi. "Azuri" su nastupali bez povređenih Andree Barnjanija, Marka Belinelija i Danila Galinarija.

"Orlovi" su od početka kontrolisali utakmicu, najviše zahvaljujući angažovanoj odbrani. Tim je u napadu u prvom poluvremenu predvodio kapiten Miloš Vujanić, koji je u prvoj četvrtini postigao 12 poena.

Srbija je vodila od starta i brzo stekla osam poena prednosti i kontrolisala je nalete Italijana. Domaćin je promenom odbrane u drugoj četvrtini pokušao da promeni ritam, ali je selektor Dušan Ivković izmenama ostavio svoj tim u vođstvu.

Italija je žestoko počela drugo poluvreme i brzo izjednačila, da bi timovi ostali izjednačeni do sredine deonice, uz dobre odbrane. Srbiju je tada u napadu poveo Veličković, koji je u toj četvrtini postigao 10 poena.

Ivković je u drugom poluvremenu uveo i Branka Cvetkovića, tako da su svi igrači ulazili na parket. Gosti su do kraja treće četvrtine povratili prednost, a u četvrtoj su dotukli protivnika.

Srbija je poslednjih 10 minuta odigrala jako dobro i počela da pogađa, da bi posle trojke Luke Bogdanovića u 37. minutu povela sa 20 poena razlike, 75:55.

Italija je do kraja meča uspela da smanji razliku, što može uticati na konačan rasplet u grupi.

Grupa A prva je počela takmičenje, a utakmice u preostale tri počinju 3. septembra.

Rezultati:
Bugarska - Mađarska 89:71
Italija - Srbija 64:78

Tabela:

Bugarska 1/0
Srbija 1/0
Italija 0/1
Mađarska 0/1
Finska 0/0

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи