Barsa preživela "Pionir"

Partizan jepoklekao u dramatičnoj završnici protiv Barselone posle produžetka 68:67 (13:14, 12:16, 18:14, 15:14 - 10:9) ali je još jednom dokazao da u Pioniru nijedna ekipa ne može da se nada "lakim" bodovima. Crno-belima je sada za prolaz u drugu fazu takmičenja potrebno da savladaju Bamberg sa više od pet poena razlike.

22.55 - Barselona je ipak uspela da "preživi pakao Pionira". Španci su bili uspešnija ekipa u poslednjih pet minuta (10:9), a crno-beli nisu iskoristili napad za pobedu.

22.37 -  Posle 40 minuta igre rezultat je 58:58. Igra se produžetak. Barselona je dobila i četvrtu četvrtinu 15:14.

22.10 - Barselona dobija treću deonicu 18:14 ali Partizan i dalje ima prednost 44:43.

21.38 - Partizan je dobio i drugu četvrtinu 16:12 pa na poluvreme odlazi sa prednošću 30:25. Crno-bele predvode Musli sa 8, Milosavljević i Gordić sa po 6 poena. Kod Barse Džo Ingliš je postigao 9 poena.  

21.05 - Odlična prva četvrtina za "crno-bele" koji vode sa 14:13.

20.45 - Počeo duel u prepunom Pioniru. Eventualna pobeda nad favorizovanom Barselonom otvorila bi "crno-belima" vrata za plasman u top 16 fazu.  

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u Beogradu od ekipe Barselone posle produžetka sa 68:67 (13:14, 12:16, 18:14, 15:14 - 10:9), u 9. kolu D grupe Evrolige.

To je sedmi poraz prvaka Srbije u dosadašnjem delu takmičenja, ali je ostao u trci za plasman u Top 16 fazu. Barselona je zabeležila devetu pobedu zaredom. U poslednjem kolu Partizan gostuje 13. decembra nemačkom Bambergu.

Partizan u fantastičnom ambijentu prepune dvorane Pionir nije uspeo da napravi novo košarkaško čudo, ali za požrtvovanu i borbenu igru, kao i za otpor koji je pružio jedinom neporaženom timu ove sezone, zaslužuje sve pohvale.

Barselona je opravdala ulogu favorita protiv mlade ekipe Partizana, koja će šansu za plasman u Top 16 fazu morati da traži u poslednjem kolu protiv Bamberga u Nemačkoj.

Baš kao u prvom meču košarkaši ctno-belih bili su nadomak velike pobede, ali nisu imali iskustva da u dramatičnoj završnici zadaju poslednji udarac gostima iz Katalonije.

Pobeda je za mladi tim mnogo značila na pshiloškom planu, ali ne i rezultatski, s ozbirom na to da će u poslednjem kolu morati da trijumfuje protiv Bamberga.

Beograđanima su nedostajali poeni Bertansa i kapitena Lučića, koji je vrlo brzo ušao u problem sa ličnim greškama. Lučić je vodio veliku borbu protiv Pita Majkla, ali je na kraju ubacio ključne poene kada je Partizan jurio prednost gostiju.

Izabranici Duška Vujoševića su sjajnom odbranom i serijom 10-0 početkom druge četvrtine imali maksimalnih plus 11 (24:13), ali se Barselona, uprkos lošem periodu i četvorominutnom postu vratila u život i do kraja meča izdržala sve nalete Partizana.

Odlučujući meč za plasaman u Top 16 fazu Evrolige košarkaši Partizana odigraće za sedam dana u Bambergu protiv istoimenog nemačkog kluba.

Utakmica je odigrana u dvorani Pionir pred 7.500 gledalaca, a sudili su Robert Lotermozer (Nemačka), Jakub Zamojski (Poljska) i Anastasios Piloidis (Grčka).

PARTIZAN: Milutinov, Vesterman 6, Gordić 6, Lučić 10, Milosavljević 14, Bogdanović 2, Gagić 12, Musli 12, Čakarević, Gordon 3, Anđušić, Bertans 2.

BARSELONA: Sada 4, Uertas 5, Abrines, Navaro 10, Jasikevičijus 7, Todorović 1, Valas 7, Ingls 9, Rabaseda 5, Džavaji 8, Mikel 8, Tomić 4.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво