Vujošević: Talentovana generacija

Duško Vujošević izjavio da je aktuelna ekipa crno-belih po talntu u rangu generacije koju je predvodio Vlade Divac. Premijer Srbije Ivica Dačić obećao pomoć košarkašima i vaterpolistima Partizana. Nije bilo "slučaja Miljenović", koji je sa Bešovićem bio prekobrojan u ekipi.

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da ga sadašnji tim crno-belih po talentu podseća na generaciju koju je krajem osamdesetih godina prošlog veka predvodio Vlade Divac.

"Verujem u ovaj tim, dosta igrača nema ni ličnu kartu, ali poseduje veliki talenat. Tim je koncipiran tako da jednog dana kroz naporan rad, treninge i utakmice postanu veliki igrači. Po talentu su u rangu generacije koju je predvodio Divac", rekao je Vujošević novinarima na tradicionalnom druženju uoči starta Evrolige.

On je izrazio nadu da će podmlađeni tim crno-belih nastaviti da osvaja trofeje i bude ravnopravan učesnik Evrolige.

"Bez rizika nema uspeha. Ovom timu potreban je mir, svesni smo da se rad i rezultat u sportu ne poklapaju, ali nadam se da će i ova sezona biti trofejna. Partizan može da ima ili veliki tim ili tim koji će to tek postati i zato smo se odlučili da dovedemo igrače koji nemaju limit", istakao je Vujošević.

Trener crno-belih dodao je da klub zaslužuje znatno veći budžet od sadašnjih dva i po miliona evra.

"S obzirom na to šta je Partizan do sada uradio zaslužuje mnogo više i očekujemo da država prepozna da smo godinama na prvom mestu i da dajemo najviše reprezentativaca. Dobra stvar za srpsku košarku je stvaranje jake Zvezde i Radničkog, ali ne mogu da shvatim da se pojedini političari ponašaju prema svojim afinitetima i kao da daju svoje pare. Država mora da ima određene kriterijume i mehanizme u rasporedu sredstava, ipak smo mi ovom gradu obezbedili košarkaške praznike i pune dvorane", poručio je on.

Vujošević je otkrio da je delegacija Sportskog društva Partizan, na čijem je on čelu, posetila premijera Ivicu Dačića i da im je obećana pomoć za vaterpolo i košarkaški klub.

Za kraj, Vujošević je prokomentarisao raskid ugovora sa Nemanjom Bešovićem i Nenadom Miljenovićem.

"Mislim da su Musli, Gagić i Milutinov talentovaniji od Bešovića, možda grešim, ali vreme će pokazati. Ne vidim zbog čega su mediji toliko zabrinuti, kao da je reč o Džordanu. Ni on, ni Miljenović nisu bili među 12 i iskoristili su mogućnost da izađu iz kluba. Mogu da kažem da nije bilo 'slučaja Miljenović', on se gospodski poneo i želim mu puno sreće", rekao je Vujošević.

Novi kapiten košarkaša Partizana Vladimir Lučić svestan je nove uloge u timu i odgovornosti koje ona nosi.

Trener crno-belih Duško Vujošević odlučio je da nakon odlaska Petra Božića i Dušana Kecmana, kapitensku traku u podmladjenom sastavu ponese mladi reprezentativac Srbije.

"Velika je čast nositi kapitensku traku u klubu kao što je Partizan. To je dodatna odgovornost za mene, jer moram da budem primer mladjim igračima kako na terenu, tako i van njega. Svestan sam odgovornosti koju nosi ta uloga i spreman sam da ponesem teret", rekao je Lučić novinarima u Pioniru.

Lučić se ovog leta povredio u dresu A selekcije Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, ali se uspešno oporavio i prošle nedelje počeo je da trenira.

"Fizički se osećam dobro, pravolinijski trčim i za nedelju dana bi trebalo da počnem da treniram sa ekipom. Imamo najveće ambicije u svim takmičenjima i mladi tim ne sme da bude alibi za eventualne neuspehe. Trenutno moramo da radimo više od ostalih i šansu tražimo u brzoj i fižički jakoj košarci", zaključio je Lučić.

Francuz Leo Vesterman bio je oduševljen atmosferom na promociji tima crno-belih na Kalemegdanu i da jedva čeka da oseti takav ambijent u dvorani Pionir.

"Bilo je zaista "ludo", jedva čekam da vidim navijače na utakmicama. Čuo sam da prave sjajnu atmosferu. Kada sam dolazio znao sam da me u Srbiji čeka naporan rad, ali to je jedini način da mladi igrač napreduje. Partizan je poznat po tome i svi u Francuskoj znaju da se radi o jednom od najboljih klubova u Evrop", rekao je Vesterman.

Vestermen ima 20 godina i letos je kao jedan od najtalentovanijih plejmejkera u Evropi stigao u Partizan i potpisao trogodišnji ugovor.

Partizan će ove sezone igrati u D grupi Evrolige zajedno sa ekipama Barselone, Bešiktaša, Brose Basketa, CSKA i Lijetuvos Ritasa.

Prvi meč u elitnom takmičenju crno-beli igraju 12. oktobra protiv Bešiktaša u Istanbulu.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво