Читај ми!

Kao nekada, SFRJ bolja od SSSR-a!

Nekadašnji reprezentativci SFRJ u revijalnom meču savladali kolege iz SSSR-a. Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Dino Rađa sa 21 poenom, "Pionir" pozdravio i Danilovića, Tomaševića, Ćurčića, ali i Volkova, Pašutina, Panova...

Košarkaški veterani nekadašnjih selekcija SSSR-a i Jugoslavije odigrali su večeras u hali Pionir revijalni meč i podsetili se na veliko rivalstvo dve škole košarke. Trijumf su odneli bivši jugoslovenski reprezentativci, odnosno ekipa Zapada koja je slavila sa 95:90 protiv Istoka.

Ovaj meč organizovan je povodom početka regionalne studentske lige, koji je zakazan za 22. februar.

Oko 2.000 gledalaca moglo je da uživa u majstorima Aleksandra Volkova, Nikolaja Derjugina, Sergeja Panova, Zahara Pašutina, Dina Rađe, Srećka Jarića, Nebojše Zorkića, Milenka Topića, Radisava Ćurčića i drugih.

Ekipe su kao selektori predvodili Ranko Žeravica i Mirko Novosel, odnosno legendarni Stanislav Jerjomin.

Takođe, na klupi Zapada bili su i Dejan Tomašević, Predrag Danilović, Damir Šolman, Ratko Tvrdić, kao i Petar Skansi koji je izveo početno podbacivanje.

Za najkorisnijeg igrača utakmice proglašen je Dino Rađa sa 21 poenom.

"Ovo je predivna manifestacija da se ne samo prisetimo starih dana već i promovišemo početak regionalne košarkaške lige. Cilj ovog takmičenja je da se mladi bave sportom, vode računa o svom zdravlju. Nadam se da će se priključiti BiH i Makedonija i da će se proširiti na školski nivo", rekao je ministar omladine i sporta u vladi Srbije Vanja Udovičić.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво