Rašić u Lijetuvos Ritasu

Aleksandar Rašić nastaviće karijeru u Litvaniji, gde će staviti potpis na ugovor sa Lijetuvos Ritasom. Rašić je izjavio da je zadovoljan ponuđenim uslovima i da se raduje igranju u Litvaniji, gde je košarka nacionalni sport.

Aleksandar Rašić odlučio je da karijeru nastavi u Lijetuvos Ritasu. Reprezentativac Srbije odigraće još jednu utakmicu za turski Trabzon i nakon toga će se preseliti u klub iz Viljnusa, gde bi, prema potpisanom ugovoru, trebalo da igra do juna 2012. godine.

"Zadovoljan sam uslovima koje sam dobio i drago mi je što ću igrati za klub koji već godinama igra jaka evropska takmičenja. Košarka je u Litvaniji nacionalni sport broj jedan, nacija je voli i razume, a to je dodatni motiv svakom igraču", izjavio je Aleksandar Rašić. Navijači litvanskog kluba dobro pamte reprezentativca Srbije, pošto je u vreme dok je nastupao za Partizan postigao 25 poena u meču protiv Lijetuvosa.

Borac iz Čačka bio je prvi Rašićev klub, a punu afirmaciju stekao je kao igrač u FMP iz Železnika. Usledio je period u karijeri u kom se nije dugo zadržavao u klubovima, a branio je boje Dinama iz Moskve, Albe i Efes Pilsena. Vratio se u Srbiju 2008. i dve godine je igrao u Partizanu, da bi prošlog leta otišao u turski Trabzonspor.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 30. mar 2011, 13:43) - Дарко [neregistrovani]

Кошарка

Ало бре, па Рашић је сам хтео да оде!

(sreda, 30. mar 2011, 02:14) - anonymous [neregistrovani]

Ne ogromna...

nego neizmerljivo velika. Ispustiti Rasica, zbog koga? Lafajeta ili Dzerelsa? Stvarno smesno.

(utorak, 29. mar 2011, 18:41) - Peki [neregistrovani]

Partizan

Ogromna greska Partizana sto ga nije zadrzao