Lajonsi ostali bez finansijera

Koncern "Svislajon-Takovo" iz Gornjeg Milanovca neće finansirati košarkaški klub Lajons iz Vršca u predstojećoj sezoni Jadranske lige.

U pismu, koje je upućeno nadležnima, generalni direktor kompanije Takovo Milka Ponjavić istakla je da je ovakva odluka doneta jer predstavnici Jadranske lige nisu dozvolili Lajonsima da utakmice kao domaćini igraju u Gornjem Milanovcu.

Predsednik košarkaškog kluba i Koncerna Radoljub Drašković odlučio je da sedište Lajonsa bude u Gornjem Milanovcu, gde je locirana i kompanija.

On je rekao da je učešće Lajonsa u Jadranskoj ligi bila prilika da i šumadijska regija dobije predstavnika u regionalnom takmičenju. Istakao je i da je u Gornjem Milanovcu izgrađena nova hala u koju se redovno ulažu sredstva kako bi ispunjavala sve potrebne uslove.

Direktor regionalne lige Josip Bilić rekao je da hotel i dvorana u Gornjem Milanovcu ne ispunjavaju uslove za takmičenje u ligi.

broj komentara 4 pošalji komentar
(utorak, 15. sep 2009, 14:00) - Milanovčanin [neregistrovani]

Politika i biznis, ili sport?

Ta kontroverzna sala (kakva hala) trenutno služi da se u njoj rekreiraju podobni radnici opštinske uprave, dok je za lokalne sportske klubove zakup papren. Pa ima li smisla da klub iz Vršca igra u Milanovcu, sve da ova sala ispunjava uslove i sve ostalo, pored onog divnog Milenijuma u samom Vršcu? Zar nije logično da sportska sala u jednom gradu služi za građane tog grada? Kakva smo mi zemlja.

(utorak, 15. sep 2009, 13:51) - anonymous [neregistrovani]

Dobrotvori

Recept naših današnjih sponzora i dobrotvora: nikako ne investirati u decu i omladinu, u školski sport, bez kojeg nema velikih uspeha, već u gotov proizvod, u gotov brend, jer je on izvor dodatnog profita. I dok se sve ovo uklapa u način razmišljanja novih biznismena, gde se tu uklapa razmišljanje rukovodstva jedne opštine? Da, da, zaključio sam sam.

(utorak, 15. sep 2009, 13:46) - anonymous [neregistrovani]

Bravo Biliću!

Gornji Milanovac ima prvoligaša u fudbalu koji opstaje samo zahvaljujući kompaniji Metalac, rukovodstvo opštine čini sve da osujeti njihov dosadašnji uspeh, a velikodušno je prema klubu koji je vršački, bez obzira na mešetarenje sponzora. Mnogo su providni.

(utorak, 15. sep 2009, 12:26) - anonymous [neregistrovani]

Sportska hala ili sportska šala

Naravno da ne ispunjava uslove. Ovde se radi o nekom novom „dilu“ između Draškovića i rukovodstva opštine, a pomenuta sportska hala je godinama predmet sporenja celokupne milanovačke javnosti i predsednika opštine. „Lajonsi“ bi bili upotrebljeni samo kao paravan za mnogo toga što će tek morati da se ispita. U stvari je sve ispitano, ali državni organi mudro ćute. Dalje zaključite sami. A prvobitni ugovor o gradnji (naravno opet bez ikakvih procedura) je zaključen sa nekim fiktivnim Slovencima. I još nešto: lova je investirana nenamenski, bez ikakvih procedura, od lokalnog samodoprinosa, o čemu je konačnu reč dao jedino Ustavni sud Srbije (vezano za samodoprinos). Lokalna vlast je onda raspisala novi samodoprinos, po sistemu – „ko šmirgla Ustavni sud“. I država opet ništa. I pored rešenja Ustavnog suda. I opet dalje zaključite sami.