Stounruk završio karijeru

Šon Stounruk, sada već bivši košarkaš Sijene, odlučio da završi karijeru u 34. godini. Bila je to neverovatna karijera, mnogo više nego što sam mogao da zamislim, napisao Amerikanac sa italijanskim pasošem na svom Tviter profilu.

Kapiten italijanske Sijene Šon Stounruk objavio je danas na svom profilu internet društvene mreže Tviter da je završio sa aktivnim igranjem košarke.

"Rešio sam da okačim svoje Najke (patike) o klin. Bila je to neverovatna karijera, mnogo više nego što sam mogao da zamislim. Hvala svim mojim navijačima na podršci prethodnih 12 godina. Nisam siguran šta mi donosi budućnost, ali sam uzbuđen zbog novog poglavlja u životu", napisao je 34-godišnji krilni centar na Tviteru.

"Želim da se zahvalim i svim bivšim saigračima. Vi ste mi momci učinili prethodnih 12 godina neverovatnim, uz mnogo nezaboravnih momenata. Ako ikome od vas nekada nešto zatreba, zovite me. I treneri. I svi ostali", dodao je Amerikanac sa italijanskim pasošem.

Stounruk je od 1995. do 2000. godine igrao za američki koledž Ohajo, posle čega je došao u Evropu, u belgijski Antverpen.

U Belgiji je proveo jednu sezonu, a onda se preselio u Italiju gde je četiri sezone nastupao za Kantu.

Za Sijenu, sa kojom je osvojio šest titula prvaka Italije i četiri nacionalna Kupa, igrao je od 2005. godine.

U sezonama 2007/2008 i 2010/2011 Stounruk je sa Sijenom učestvovao na završnim turnirima Evrolige, ali nije uspeo da dođe do finala.

Stounruk je 2007. godine proglašen za najkorisnijeg igrača italijanske lige, a 2009. i 2010. je isto priznanje dobio za kup takmičenje.

broj komentara 0 pošalji komentar