Читај ми!

Vidićevo "zbogom" reprezentaciji

Nemanja Vidić definitivno se oprostio od nacionalnog tima. "Osnovni razlog za takvu odluku jeste što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu", naveo je Vidić. Nemanji su otvorena vrata ako se predomisli, istakao je FSS.

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Nemanja Vidić saopštio je da se "teška srca" definitivno povlači iz reprezentacije Srbije.

"Osnovni razlog za takvu odluku jeste što se već duže vreme, a naročito u svetlu poslednjih događaja, u medijima, a samim tim i u javnosti, kritikuje moj odnos prema nacionalnom timu, iako sam za reprezentaciju igrao i povređen, nekada i mimo volje ljudi iz kluba", navodi se u Vidićevom saopštenju na sajtu Fudbalskog saveza Srbije (FSS).

Srpski fudbaler istakao je da tim potezom želi da zaštiti reprezentaciju i sebe od "kuloarskih priča", kao i da neće da to optereti naredne generacije igrača.

"Dugujem zahvalnost navijačima, svim selektorima i trenerima, kao i saigračima sa kojima sam sarađivao prethodnih 10 godina, dok sam igrao za nacionalni tim", naveo je Vidić.

On je dodao i da će sledeća generacija reprezentativaca znati da obraduje naciju, kao i da će svim srcem navijati za taj tim.

Vidić je za nacionalnom timu debitovao 12. oktobra 2002. godine u Napulju protiv Italije (1:1). Ukupno je odigrao 56 utakmica i postigao dva pogotka.

Odluku o povlačenju najavio je početkom meseca posle poraza od Slovenije (1:0), koji je za Srbiju značio i kraj kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Njemu je na tom meču u Mariboru golman domaćina Samir Handanović odbranio penal.

Fudbalski savez Srbije zahvalan je Nemanji Vidiću na svemu što je uradio za nacionalni tim i dodaju da je dobrodošao nazad ako promeni odluku o povlačenju.

"Svojim ponašanjem, igrama, zalaganjem i odnosu ka dresu reprezentacije Nemanja Vidić je zaslužio i reči hvale i posebno mesto u istoriji ovog sporta naše zemlje. Poštujući njegovu odluku, želimo da naglasimo da vrata nacionalnog tima za Vidića nisu zatvorena i bila bi nam izuzetna čast i zadovoljstvo da u određenom trenutku, kada se i ako za to steknu uslovi, ponovo postane član najbolje reprezentacije", ističe se u saopštenju FSS.

Ukoliko do toga i ne dođe, FSS navodi da će se Vidiću, koji je zadužio sve u srpskom fudbalu, odužiti na adekvatan način.

Број коментара 49

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво