Читај ми!

Orlići ubedljivi

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Farska Ostrva sa 5:1 u meču dugog kola kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

Utakmica na Gradskom stadionu u Užicu igrana je pred oko 6.000 gledalaca.

Farska Ostrva povela su već u 6. minutu meča, pogotkom Jakobsena. Usledila je, međutim, prava kanonada izabranika našeg selektora Aleksandra Jankovića.

Najpre je Kojić izjednačio u 15. minutu, da bi već tri minuta kasnije Nastasić doneo prednost Srbiji od 2:1.

Na 3:1 povisio je Darko Lazović u 26. minutu, a rezultat prvog poluvremena od 4:1 postavio je Milunović u 38. minutu, što je izazvalo oduševljenje velikog broja gledalaca na stadionu u Užicu, koji su došli da pruže podršku našoj mladoj reprezentaciji.

Na naredni pogodak čekalo se sve do 81. minuta, kada je Darko Lazović postigao svoj drugi gol na meču i tako doneo pobedu Srbiji od 5:1.

Bila je to druga pobeda Srbije u ovom kvalifikacionom ciklusu, a naredni, treći meč u borbi za odlazak na Šampionat Evrope za igrače do 21 godine, Srbija će igrati protiv Makedonije 7. oktobra u gostima.

Reprezentativci Srbije sa šest bodova iz dve utakmice nalaze se na prvom mestu u grupi, ispred Danske koja je danas sa 3:0 pobedila

Severnu Irsku u Belfastu. Dancima je to bio prvi meč, dok su reprezentativci Severne Irske sakupili četiri boda iz isto toliko utakmica.

Na četvrtom mestu Grupe 4 su Farska Ostrva sa jednim bodom iz dva meča, dok selekcija Makedonije još nije igrala.

Pobeda Srbije na ovom meču mogla je da bude ubedljivija, posebno po broju šansi u prvom poluvremenu.

U 21. minutu napadač Rada Nemanja Kojić bio je blizu drugog pogotka u meču, ali je posle  Lazovićevog dodavanja pogodio stativu.

Prilike za gol tokom meča imali su još Luka Milunović, Filip Đuričić, Darko Lazović i Nemanja Milić.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво