Читај ми!

Presudna fuzija

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić posle fuzije između BASK-a i Novog Pazara doneo je odluku koji će klub naredne sezone biti prvoligaš. Karadžić je poslao pisma predstavnicima Inđije i Novog Pazara, Slavku Puvači i Rasimu Ljajiću, u kojima obrazlaže svoju odluku.

Predsednik FSS-a je rekao da nije mogao da prihvati ponudu Inđije, jer je po završetku prošle sezone došlo do spajanja između BASK-a i Novog Pazara.

"BASK se našao u izuzetnim finansijskim problemima i očigledno su verovali da u spajanju s Novim Pazarom mogu da bar delimično pronađu izlazak iz krize", dodao je Karadžić u pismu objavljenom na sajtu FSS-a. U pismima se između ostalog navodi da Novi Pazar "ima obavezu da ispuni infrastrukturne i ostale uslove" predviđene za takmičenje u Superligi.

Karadžić je istakao da će svi u Novom Pazaru "izuzetnim profesionalnim angžmanom učiniti sve u cilju dalje ekspanzije kluba, njegovog takmičarskog napretka, ali i doprineti afirmaciji fudbala u tom delu Srbije".

Izvršni odbor FSS-a je na sednici 11. jula doneo odluku da upražnjeno mesto u Superligi, nastalo odustajanjem beogradskog BASK-a, popuni Novi Pazar, koji je prošlu sezonu završio na trećem mestu Prve lige. Inđija je ispala iz najvišeg ranga takmičenja, pošto je prvenstvo završila na pretposlednjem mestu.

BASK je odlukom IO FSS-a prebačen u treći stepen takmičenja - Srpsku ligu. Pored Novog Pazara, u Superligu se plasirao i Radnički iz Kragujevca, koji je bio drugi na tabeli u Prvoj ligi Srbije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво