Читај ми!

U susret Škendiji

Skoro sve je poznato pred duel kvalifikacija za Ligu šampiona između Partizana i Škendije. Ipak, pored pitanja da li će Eduardo nastupiti za "crno-bele" i dalje postoji dilema da li će i pored zabrane, meč srpskog i makedonskog šampiona proteći bez gostujućih navijača.

Do dugo najavljivanog meča između Partizana i Škendije ostalo je još dva dana. Duel drugog kola kvalifikacija Lige šampiona koji je već izazvao mnogo kontraverzi počeće na Partizanovom stadionu, a završiće se u Skoplju.

Posle dosta peripetija koje su pratile duel, izgleda da su ostale nerešene još samo dve dileme. Prva je da li će novo pojačanje "crno-belih" Eduardo biti u timu za ovaj meč, i da li će navijači oba kluba zaista izbeći odlazak na gostovanja.

Problemi sa Eduardom pojavili su se posle kašnjenja Partizana da uplati prvu ratu obeštećenja za ovog igrača. Ovo je prouzrokovalo da njegov doskorašnji klub Sao Kaetano ne pošalje sertifikat bez kojeg fudbaler ne može da se registruje za nastupe na evropskoj sceni.

Poslednji rok za prijavu igrača ističe sutra u 20.44. Iako je Partizan u međuvremenu uplatio prvu ratu, još je neizvesno da li će Eduardo do tog roka proći registraciju.

Inače, taj naizgled bezazlen nesporazum između brazilskog kluba i srpskog šampiona izazvao je i varnice u Humskoj. Trener Stanojević i novi sportski direktor Mladen Krstajić bili su nezadovoljni novonastalom situacijom, pa su razmenili, ne baš nežne, reči sa predsednikom kluba Draganom Đurićem i generalnim sekretarom Darkom Gruborom.

Konačan zaključak je da je i bez Eduarda ekipa Partizan apsolutni favorit u predstojećem dvomeču.

Ovde se onda dolazi do drugog, naizgled rešenog problema. Posle sastanka predstavnika dva kluba i makedonske i srpske policije, odlučeno je da se oba meča odigraju bez prisustva gostujućih navijača.

Imajući u vidu da najvernije navijače Škendije, popularne Baliste, čine albanski nacionalisti, jasno je da bi sukobi bili neizbežni.

Zanimljivo je da je prema izjavama predstavnika Škendije, ovaj klub bio za to da se gostujućim navijačima dozvoli da prisustvuju utakmici.

Odluka o navijačima možda jeste doneta, ali pitanje je šta će biti u slučaju da se navijači i pored zabrane, ipak, pojave na stadionu.

Zabranu je posebno teško izvesti u Skoplju, jer je poznato da navijači Partizanu u tom gradu, kao i celoj Makedoniji, imaju veliki broj pristalica. Da li će biti gostujućih navijača na dvomeču izgleda da će biti poznato tek kad utakmica počne.

U krajnjem slučaju, postoje i veliki broj Makedonaca koji ne vole Škendiju, i koji će podržavati srpski klub. Ukoliko neki od njih budu na tribinama, stvoriće se prilično nezgodna situacija.

Osim ova dva problema prethodno su rešene mnoge druge dileme. Prvo je bilo pitanje da li će Škenija moći da igra na svom stadionu u Tetovu. Ova dilema je najbrže rešena, jer je jasno da stadion u tom gradu ne ispunjava uslove Uefe za ovaj meč.

U jednom trenutku zbog spora oko registracije igrača postojala je opasnost da makedonski šampion odustane od kvalifikacija za Ligu šampiona. Ipak, i ovaj spor je brzo rešen.

Teško da se duel između Partizana i Škendije može nazvati istorijskim duelom, ali sigurno je da će susret makedonskog i srpskog šampiona, zbog svega najavljivanog, biti jedan od najzanimljivijih u ovom delu kvalifikacija za elitno takmičenje.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво