Zeman: Ne možemo preko noći u Evropu

Trener fudbalera Crvene zvezde Zdenjek Zeman ponovio je danas da je zadovoljan načinom na koji je ekipa odradila pripreme u Sloveniji. Ali je istakao da beogradski klub još nije tim koji može da pravi značajnije rezultate u Evropi.

Voljom žreba, crveno-beli će prvu evropsku utakmicu u novoj sezoni odigrati 14. avgusta u Nikozji protiv kiparskog šampiona Apoela u drugom kolu kvalifikacija za Uefa kup. Revanš na Marakani biće odigran 28. avgusta.

"Ne možemo da se preko noći vratimo u Evropu, ali tu smo da izađemo na pravi put...Dosta smo radili, neki igrači su brže, a neki sporije shvatali šta se od njih očekuje, ali sam u globalu zadovoljan pripremama", rekao je Zeman na konferenciji za novinare.

Zeman se osvrnuo i na nedostatke u svom timu.

"Kada napadamo, moramo da postižemo golove, a mi nismo dovoljno konkretni. Kada se branimo, moramo i da se odbranimo, a ne da primamo golove", rekao je Zeman.

"Crveno-beli", po opštem utisku, trenutno imaju slabiji tim nego prošle sezone pošto su neki igrači napustili ekipu, a velika pojačanja su za sada izostala. Trenera Zvezde, ipak, ta činjenica ne brine praviše.

"U svakom timu nedostaje poneki igrač. Mi, ipak, imamo 26 fudbalera na raspolaganju i moramo da se potrudimo da ih maksimalno iskoristimo. Vremena za transfere ima dok prelazni rok traje, a mi smo u Kupu Uefa ostavili i jedno prazno mesto za eventualno pojačanje", kazao je.

Zeman je, takođe, novinarima zamerio na načinu na koji su pisali o Zvezdi tokom priprema u Sloveniji. Pre svega zbog njegove navodne svađe sa predsednikom kluba Toplicom Spasojevićem i intervjua prenetog iz čeških medija u kome je trener Zvezde navodno izjavio da u timu nije ostalo ništa od šampionske generacije iz 1991. godine.

"Neke stvari nisu išle dobro, ali i dalje imam veliku želju da nastavimo saradnju, naravno uz međusobno poštovanje. Dosta se nagađa i spekuliše, a to nije dobro", kazao je Zeman.  "Nije tačno da sam se svađao sa predsednikom Spasojevićem. Intervju za češke medije sam dao, ali je on bio baziran na priči o reprezentaciji Češke, a o Zvezdi smo malo govorili. Sve što sam rekao je da je Zvezda veliki klub koji treba da se u Evropu vrati na velika vrata i da sam tu da pomognem koliko mogu", dodao je.

Zeman je naveo i da će sa Spasojevićem tek odlučiti o statusu Ognjena Koromana, koji je zbog nediscipline kažnjen u Sloveniji. Novinari su ostali bez odgovora i na pitanje da li će Alehandro Segundo Kastiljo ostati u Beogradu.

"Jasno je da je Koroman pogrešio u Slovenije i da treba da snosi posledice, ali još nismo odlučili o njemu...Kastiljo je dobar igrač, prošle sezone je bio glavna karika u timu, sigurno bi to bio i ove, ali odluka nije na meni", rekao je Zeman.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво