UEFA Kup - žreb drugog kola

Poznati rivali srpskih klubova u Kupu UEFA

Apoel (Kipar) - C.zvezda, Lokomotiva S (Bugarska) - Borac, Vojvodina - Hapoel Tel Aviv (Izrael)

Predstavnici Srbije prve mečeve igraju 14,a revanše 28.avgusta.Apoel je pobednik kiparskog Kupa i vodi ga naš stručnjak Ivan Jovanović,bivši igrač FK Rad. U žrebu su se našla 64 kluba,32 koja su prošli prvu rundu,i 27 koji se takmičenju priključuju u ovoj fazi (11 iz Intertoto kupa).

Trener fudbalera Crvene zvezde Zdenjek Zeman izjavio je da je još rano za komentar predstojećeg dvomeča sa kiparskim Apoelom koji je u današnjem žrebu u Nionu beogradski klub dobio za protivnika u drugom kolu kvalifikacija za Kup Uefa. "Još je rano davati bilo kakve prognoze našeg dvomeča sa kiparskim predstavnikom. Nemam dovoljno informacija o Apoelu. Poitrebno je da dobijem više podataka o njima i onda ću biti određeniji", rekao je Zeman.

Sportski direktor Goran Bunjevčević je ukazao da crveno-beli moraju da budu svesni da u duelima sa timom iz Nikozije neće imati lak posao. "Izvukli smo iskusnu ekipu, a nema unapred dobijenih duela. Zvezdin tim je mlad i tek u evropskim utakmicama treba da pokaže koliko vredi. Kipar u poslednje vreme mnogo ulaže u fudbal. Očekujem otvorene duele i maksimalno zalaganje naših fudbalera kako bismo obezbedili plasman u prvo kolo Kupa Uefa", rekao je Bunjevčević.

Crveno-beli će prvu utakmicu sa Apoelom odigrati 14. avgusta u Nikoziji, dok je revanš zakazan za 28. avgust u Beogradu. Apoel, koji je 19. puta osvajao titulu prvaka Kipra, u prvom kolu kvalifikacija za Kup Uefa eliminisao je makedonosnki Pelister.

Trener fudbalera Vojvodine Dragoljub Bekvalac izjavio je da je njegov tim u današnjem žrebu za drugo kolo kvalifikacija za Kup Uefa dobio protivnika koga može da eliminiše. Vojvodina će se za mesto u prvom kolu Kupa Uefa boriti sa Hapoelom iz Tel Aviva kojem će biti domaćin 14. avgusta u Novom Sadu.

"Mogli smo da prođemo i bolje, ali i gore, tako da nisam nezadovoljan. Dobili smo kvalitetnog protivnika, ali imamo realne šanse za prolaz. Učinićemo sve da to i učinimo", kazao je Bekvalac u telefonskoj izjavi agenciji Beta.  Revanš će se igrati 28. avgusta u Izraelu, ali je Bekvalac ocenio da taj detalj, kao i dug put, neće odlučiti o prolazu u narednu rundu takmičenja.

Trener fudbalera Borca iz Čačka Milovan Rajevac smatra da je Lokomotiva iz Sofije favorit u duelu sa njegovim timom u drugom kolu kvalifikacija za Kup Uefa. "Lokomotiva je prošle sezone igrala izvanredno, do pred sam kraj bili su prvi na tabeli bugarskog prvenstva. Imaju veliki budžet, predvodi ih naš trener Dragomir Okuka i na papiru su sigurno favoriti", rekao je Rajevac.

Današnji žreb u Nionu odlučio je i da Borac bude domaćin u revanš susretu sa Borcem, ali takav raspored još nije izvestan. "Sofija ima samo jedan stadion koji ispunjava uslove Evropske fudbalske unije (Uefa), a prednost ima Levski, koji igra u Ligi šampiona. Sigurno bi revanš pred našom publikom bio velika prednost za nas", kazao je Rajevac.

Trener Borca je, takođe, istakao da je njegova ekipa napravila veliki uspeh samim plasmanom u drugo kolo kvalifikacija za Kup Uefa.  "Nećemo se, ipak, zaustaviti. Pokušaćemo da prođemo u narednu rundu i ostvarimo sjajan rezultat i za klub i za srpski fudbal. Lokomotiva jeste favorit, ali utakmica je jedno, a papir drugo. Mi smo takođe, iako tek pravimo igru, dobro počeli sezonu i odigrali dve dobre utakmice", dodao je Rajevac.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво