Klubovi istrajni u nameri da ospore odluku Fife

Nemački Verder iz Bremena najavio je da će se obratiti Sudu za sportsku arbitražu, posle proučavanja odluke Svetske fudbalske federacije (FIFA) o učestvovanju igrača na Olimpijskim igrama.

Bremen, Šalke i španska Barselona pokušavaju da preokrenu presudu koju je FIFA donela u sredu, da klubovi moraju na Olimpijske igre da puste igrače koji imaju 23 godine i manje. Barselona bi ostala bez Argentinca Lionela Mesija, dok bi nemački klubovi ostali bez Brazilaca, Verder bez Dijega, a Šalke bez Rafinje.

Drugi klubovi su se takođe žalili, ali nisu preduzeli nikakve akcije protiv Fife. Uprava Verdera došla je do zaključka da se ništa u činjenicama konflikta nije promenilo. Odluka sudije nije zasnovana ni na jedan način na pravilima, u kojima se precizira pod kojim uslovima igrači moraju biti pušteni, navodi se u saopštenju kluba.

Barselona, Šalke i Verder dovodili su u pitanje propise Fife, navodeći da Olimpijske igre nisu uključene u međunarodni fudbalski kalendar. Fifa je, međutim, navela da se njihov kalendar odnosi samo na seniorske timove, one u kojima ima igrača starijih od 23 godine. Datume za Igre u Pekingu određuje Međunarodni olimpijski komitet.

FIFA je navela da klubovi tradicionalno puštaju mlade igrače od kada je to pravilo uvedeno, pre 20 godina, ali su Verder i Šalke to osporili, navevši da se pravila stalno menjaju. Tunižanski sudija Slim Alulu iz komisije Fife za status igrača, rekao je da je puštanje igrača mlađih od 23 godine "obavezno za sve klubove".

Verder je naveo da im je iz Suda za sportsku arbitražu rečeno da bi presuda mogla biti doneta najkasnije do utorka. Nemački klubovi ocenili su da je Fifa previše otegla proces i da treba brzo da odluče, jer su se igrači pobunili i otišli na pripreme Brazila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво