Preokret na Marakani

Srbija je savladala Severnu Irsku sa 2:1 i ostala u igri za plasman na Evropsko prvenstvo. Desetak minuta bolje igre "orlova" bilo je dovoljno za pobedu nad nezgodnim Ircima. Gosti na poluvremenu vodili, preokret omogućili Pantelić i Tošić. Slaba igra Srbije pred praznim tribinama stadiona Crvene zvezde.

Pred sablasno praznim tribinama stadiona Crvene zvezde, Srbija se dugo mučila sa gostima iz Severne Irske. Gosti pokazali da su težak rival, ipak, „orlovi" u drugom poluvremenu stigli do pobede.

Prvi deo meča protekao je u slaboj igri Srbije. Gosti su pre meča najavljivali da su u Beograd došli po tri boda, pa su u skladu sa tim i igrali. Velike probleme imala je odbrana Srbije sa irskim veznim igračima koji su iz drugog plana ugrožavali gol golmana Brkića.

Srbija je meč počela sa jednim napadačem, Markom Pantelićem koji se vratio u reprezentaciju, posle pauze. Ipak, Pantelić je delovao dosta izolovano, iako smo igrali sa ofanzivnim veznim redom, bar na papiru.

Adem Ljajić trebalo je da bude kreativni igrač koji će stvoriti priliku Panteliću, Krasiću i Tošiću, ali se mladi igrač Fjorentine nije najbolje snašao na terenu.

Irci su koristili kontranapade, kako bi ugrozili odbranu Srbije, ali najveća pretnja po gol Brkića bili su prekidi Severne Irske. Posle jednog slobodnog udarca, gosti su i stigli do prednosti.

Igrao se 41. minut meča, kada je Brant izveo slobodan udarac i pronašao Mekolija, koji nije imao većih problema da glavom lobuje istrčalog Željka Brkića. Velika radost za grupu navijača Severne Irske, koja je posmatrala meč na Marakani i pružala lepu podršku svom timu.

Igra iz prvog poluvremena sigurno nije mogla da zadovolji selektora Vladimira Petrovića. Na poluvremenu, u svlačionici ostaju Ljajić i Milijaš, dok su priliku dobili Ninković i Jovanović.

Čini se da je pomenuti dvojac uneo prilično živosti u igru „orlova", iako su napadi Srbije delovali neorganizovano. Irci su se u drugom delu zatvorili i pokušali da sačuvaju prednost iz prvog poluvremena.

Ipak, period od 65. do 75. minuta, Srbija je iskoristila za ozbiljnije napade na gol Severne Irske, na kojem je debitovao Li Kamp. Trud je urodio plodom.

Prvo je Pantelić iskoristio lepu akciju „orlova" i asistenciju Milana Jovanovića i zatresao mrežu Iraca i tako na najbolji način obeležio svoj povratak u reprezentaciju Srbije.

Jovanović je već u sledećem minutu mogao da donese prednost Srbiji, ali se nije najbolje snašao u vrlo izglednoj situaciji. Sve je to nadoknadio Zoran Tošić u 74. minutu meča.

Napadač CSKA iz Moskve odlično se snašao u kaznenom prostoru Iraca i odličnim udarcem zatresao mrežu nemoćnog Kampa. Srbija vodi sa 2:1 i koristi činjenicu da su Irci mnogo zatvorenije odigrali drugo poluvreme.

Do kraja meča nije bilo većih uzbuđenja. „Orlovi" su mirno priveli meč kraju i doneli prvu pobedu u takmičarskim mečevima, od kada je selektor Vladimir Petrović Pižon. Istovremeno, Srbija ostaje u igri za plasman na Evropsko prvenstvo.

Loša vest sa ovog meča je da za četiri dana, na utakmici protiv Estonije, Petrović neće moći da računa na kapitena Stankovića i Miloša Krasića, koji su danas zaradili parne žute kartone.

Број коментара 203

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво