Debituju Šaranov i Ilić

Golman Bojan Šaranov i napadač Vojvodine Brana Ilić debitanti u sastavu za mečeve protiv Severne Irske i Estonije, u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, odlučio selektor Vladimir Petrović.

Osim njih, u prvi tim su se posle duže pauze vratili Marko Pantelić, Adem Ljajić i Miralem Sulejmani.

Na spisku pozvanih nalazi se i Nemanja Vidić, koji ima problema zbog povrede.  Srbija protiv Severne Irske igra 25. marta u Beogradu, a protiv Estonije 29. marta u Talinu.

Vladimir Petrović izjavio je da su ove utakmice pravi trenutak za naš državni tim da pokaže snagu. On je podsetio da se naša selekcija nalazi u delikatnoj situaciji pošto mora da pobeđuje ukoliko želi da sačuva šanse za plasman na šampionat u Poljskoj i Ukrajini.

"Prošlo je pet meseci od poslednje takmičarske utakmice, a u međuvremenu smo odigrali prijateljske mečeve protiv Bugarske i Izraela. Iz tih utakmica smo izašli kao pobednici i baš na tome gradim optimizam", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u prostorijama Agrobanke u Beogradu.

Petrović je veoma zadovoljan što će se naša reprezentacija prvi put okupiti u novoizgrađenoj "Kući fudbala" u Staroj Pazovi.

"Upravo zato sam i pozvao 27 igrača jer mi je želja da treniramo na najbolji mogući način. Osim toga, imamo nekoliko fudbalera sa po jednim žutim kartonom, a neki su povređeni kao što je slučaj sa Nikolom Žigićem i Nemanjom Vidićem. Obojica sigurno dolaze na okupljanje reprezentacije, a da li će igrati zavisi od stanja njihovih povreda", rekao je Petrović.

On je posle odluke Danka Lazovića da se oprosti od reprezentacije rekao da "nije u sukobu sa njim".

"Videćemo da li je ta odluka definitivna. On je mlad momak i ja se nadam da će se predomisliti", istakao je Petrović.

Selektor "belih orlova" je napomenuo da je Milana Jovanovića vratio u tim zbog njegovog iskustva i da Gojko Kačar nije na spisku jer tek treba da odluči na kojoj će poziciji da igra.

Fudbalska reprezentacija Srbije okupiće se u 21. marta u Staroj Pazovi.

Na spisku se nalaze sledeći igrači:

Golmani: Jorgačević, Željko Brkić, Bojan Šaranov.

Odbrana: Branislav Ivanović, Pavle Ninkov, Nenad Tomović, Milan Biševac, Nemanja Vidić, Neven Subotić, Slobodan Rajković, Aleksandar Kolarov, Ivan Obradović.

Sredina: Dejan Stanković, Nenad Milijaš, Zdravko Kuzmanović, Radosav Petrović, Veseljko Trivunović, Miloš Ninković, Miloš Krasić, Marko Milić, Zoran Tošić, Adem Ljajić i Milarem Sulejmani.

Napad: Marko Pantelić, Nikola Žigić, Milan Jovanović i Brana Ilić.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво