Partizan u Bakuu odigrao nerešeno sa Interom

U prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona Partizan je u Bakuu igrao nerešeno sa domaćim Interom, 1:1.

Fudbaleri Partizana odigrali su danas u Bakuu nerešeno 1:1 sa azerbejdžanskim prvakom Interom u prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona.

Partizan je poveo u trećem minutu golom Miloša Bogunovića, a konačan rezultat postavio je Petar Zlatinov u 82. minutu. Revanš utakmica igra se za 6. avgusta u Beogradu.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona održaće se 1. avgusta u Nionu.

Partizan je u prvom poluvremenu bio nešto bolji od protivnika, a crno-beli su iskoristili prvu priliku za gol. U trećem minutu Lamin Dijara je centrirao sa desne strane, golman Svilen Simeonov je odbranio pokušaj glavom Almanija Moreire, a na loptu je natrčao Bogunović i poslao je u mrežu. Trener Partizana Slaviša Jokanović već u 25. minutu morao je da izvrši prvu zamenu, a umesto povređenog štopera Milovana Sikimića u igru je ušao mladi Aleksandar Miljković. Novu šansu za gol Partizan je imao u 29. minutu, kada je, posle asistencije Moreire, Veljko Paunović sa deset metara šutirao preko gola. Inter je u 32. minutu pokušao preko Zlatinova, ali je njegov šut sa ivice kaznenog prostora završio pored leve stative Partizanovog gola.Poslednju priliku u prvom poluvremenu imao je Partizan u 41. minutu, kada je Antonelo Žuka sa 20 metara šutirao snažno, ali neprecizno.

U drugom poluvremenu Inter je bio mnogo bolji rival, a Partizan se branio i preko kontranapada, uglavnom neuspešno, pokušavao da ugrozi gol domaćina. Ulaskom Javida Huseinova napadi Intera postali su veoma opasni. Upravo je ovaj igrač za samo dva minuta, u 52. i 53, propustio dve stopostotne šanse za gol. U nastavku meča golman Darko Božović bio je najzaslužniji što je Partizan primio samo jedan gol. Čuvar mreže crno-belih je u 66. i 67. minutu zaustavio snažne i precizne šuteve Emila Imamalijeva i Elvina Mamadova. Božović je i u 73. minutu morao da interveniše, pošto je Mamadov šutirao sa samo četiri metra. Napadi Intera rezultirali su golom u 82. minutu, kada je Zlatanov presekao napad Partizana, uputio šut sa 20 metara, a lopta je zakačila Srđu Kneževića, prevarila Božovića i završila u mreži srpskog šampiona.

Fudbaleri domaćeg tima su i posle izjednačujućeg gola nastavili sa napadima, pa je Božović u zaustavnom vremenu ponovo morao da interveniše. Golman Partizana je prvo u 91. minutu odbranio udarac Huseinova sa pet metara, a minut kasnije je zaustavio snažan šut Zlatanova sa ivice kaznenog prostora.

Pored utakmice između Partizana i Intera iz Bakua, završena su još dva meča drudog kola kvalifikacija za Ligu šampiona:

Bran Bergen (Norveška) - Ventspils (Letonija) 1:0 (0:0)

Drogeda (Irska) - Dinamo Kijev (Ukrajina) 1:2 (0:1)

U sredu igraju Anortosis Famagusta (Kipar) - Rapid Beč (Austrija), Geteborg (Švedska) - Bazel (Švajcarska), Tampere Junajted (Finska) - Artmedija Bratislava (Slovačka), Alborg (Danska) - Modriča (BiH), Domžale (Slovenija) - Dinamo Zagreb (Hrvatska), Anderleht (Belgija) - BATE Borisov (Belorusija), Fenerbahče (Turska) - MTK (Mađarska), Beitar Jerusalim (Izrael) - Visla Krakov (Poljska), Rendžers (Škotska) - Kaunas (Litvanija), Panatinaikos (Grčka) - Dinamo Tbilisi (Gruzija) i Šerif (Moldavija) - Sparta Prag (Češka).

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво