Borha potpisao za Zvezdu

Kolumbijski napadač Kristijano Borha potpisao je za beogradsku Crvenu zvezdu u kojoj će igrati kao pozajmljen fudbaler brazilskog trećeligaša Kaksas de Sula. Dejan Rambo Petković prevodilac na konferenciji za novinare.

"Strelac sam, brz i veoma snažan, imam dosta potencijala... U Brazilu sam igrao i klasičnog špica i drugog napadača, po boku. Mogu da igram na obe pozicije, ali više mi odgovara uloga golgetera", rekao je 22-godišnji Borha na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

"Znam dosta o Zvezdi, ona je veoma poznata u Kolumbiji. Znam da je bila svetski prvak, da je najbolja u regionu. Svestan sam veličine kluba... Dopao mi se i stadion, već na prvi pogled. Sviđa mi se i Beograd, iako je hladno", dodao je igrač, koji je po sletanju na aerodrom "Nikola Tesla" prvi put u životu video sneg.

Ugovor o pozajmici potpisan je na "godinu plus godinu", a Zvezda je zadržala opciju da u svakom trenutku može da otkupi Borhu, koji je proteklih šest meseci proveo u najpopularnijem klubu u Brazilu Flamengu. Tamo je igrao i sa bivšim fudbalerom Zvezde Dejanom Petkovićem, koji mu je bio prevodilac na današnjoj konferenciji, jer su mu čelnici crveno-belih "obećali ručak".

"Borhu su već sa 18 godina pominjali kao moguće pojačanje Internasionala, koji je te 2006. bio prvak sveta. U Flamengu je trebalo da zameni Adrijana, što nije bio lak zadatak, ali se nadam da će u Zvezdi pokazati kvalitet", kazao je Petković.

"Dolazak Borhe, a prethodno i Evandra Goebela u Zvezdu, malo je i splet srećnih okolnosti za klub. Uspeli smo, ipak, da im objasnimo u koliko veliki klub dolaze, kao i to da će u Srbiji, gde je konkurencija mnogo manja nego u Brazilu, privući mnogo veću pažnju najvećih evropskih ekipa", dodao je popularni Rambo.

Sportski direktor Zvezde Ivan Adžić istakao je da će Borha i Goebel na proleće ekipu crveno-belih učiniti jačom, a igru lepršavijom. Prelazni rok još nije završen, pa nisu isključeni ni novi dolasci, ali je Adžić kazao da će oni zavisiti i od odlazaka.

Borha je drugi Kolumbijac u Zvezdi posle Maurisija Moline, koji je 2007. godine igrao za beogradski klub. Novi napadač crveno-belih rekao je da zna ko je Molina, ali da ga lično ne poznaje, pošto je iz Kolumbije otišao još pre pet godina.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво