Ivanović i Milijaš strelci

Branislav Ivanović i Nenad Milijaš, prvim golovima u sezoni, doneli pobede Čelsiju i Vulverhemptonu. Tesne pobede Arsenala i Evertona, Fulam siguran protiv Vigana. Derbi igraju Junjted i Totenhem, Liverpul sutra gostuje u Boltonu.

Srpski fudbalski reprezentativci Nenad Milijaš i Branislav Ivanović golovima su doneli pobede svojim timovima na današnjim utakmicama 10. kola engleske Premijer lige.

Ivanović je bio strelac pobedničkog gola za ekipu aktuelnog šampiona Čelsija na gostovanju kod Blekburna - 2:1. Blekburn je poveo u 22. minutu golom Benjanija Mvaruvarija, ali je Nikolas Anelka izjednačio u 39. minutu.

Rezultat od 1:1 na semaforu je stajao sve do 84. minuta kada je Ivanović iskoristio ubacivanje Jurija Žirkova i glavom postigao svoj prvi gol u sezoni za konačnih 2:1.

Istim rezultatom je i Vulverhempton iznenadio Mančester Siti u meču u kome je bogatiji rival poveo golom Emanuela Adebajora sa penala u 23. minutu.

Izjednačenje Vulvsima doneo je Milijaš, kome je to bio takođe prvi gol u sezoni. Metju Džarvis je pokušao da centrira sa leve strane, lopta je izblokirana, ali se odbila do Milijaša, koji je sa 15 metara uhvatio volej i precizno gađao donji desni ugao Sitijevog gola.

Tri boda Vulverhemptonu doneo je pogodak Dejvida Edvardsa u 57. minutu meča. Milijaš je u 84. minutu mesto u timu ustupio Mišelu Mancijenu.

Tesnu pobedu ostvario je i Arsenal, koji je u Londonu savladao gradskog rivala Vest Hem sa 1:0 zahvaljujući golu Aleksandrea Songa u 88. minutu. Arsenal je ostao na drugom mestu sa 20 bodova, pet manje od Čelsija.

Bodove je sa minimalnih 1:0 osvojio i Everton, koji je savladao Stouk Siti pogotkom Ajegbenija Jakubua. Fulam je bio sigurniji i uz dva gola Klinta Demspija pobedio Vigan sa 2:0.

Poslednju utakmicu dana, ujedno i derbi kola, igraće trećeplasirani Mančester junajted i Totenhem.

Aston Vila i Birmingem Siti sutra će igrati gradski derbi, Njukasl će biti domaćin Sanderlendu, a posrnuli Liverpul gostuje kod Boltona. Blekpul i Vest Bromvič igraće u ponedeljak.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво