Barselona pušta Mesija samo pod pretnjom FIFA

Barselona će pustiti Lionela Mesija na Olimpijske igre samo ako im Svetska fudbalska federacija (Fifa) zapreti kaznom, rekli su zvaničnici kluba.

Predsednik FIFA Sep Blater rekao je u sredu da klubovi moraju da puste igrače mlađe od 23 godine na Olimpijski fudbalski turnir, ali je sportski direktor Barselone Begiristain izjavio da u dopisu nije pominjana nikakva kazna.

"Dopis FIFA nas ne obavezuje ni na šta. Ne pominje se tamo ništa o sankcijama ili kazni za klub, samo o olimpijskom duhu. Tamo, međutim, nema ništa novo, tako da smo mi razumeli da je sve ostalo kao što je bilo", rekao je Begiristain.

Sportski direktor najvećeg katalonskog kluba rekao je da Barselona ne želi da pusti 21-godišnjeg Argentinca jer treba da igra kvalifikacije za Ligu šampiona u vreme kada se održavaju Olimpijske igre.

"Razumemo važnost Igara, ali Fifa i Fudbalski savez Argentine moraju da razumeju važnost Lige šampiona", rekao je Begiristain.

Trener Barselone Pepe Gvardiola rekao je da Blater mora odmah da donese odluku o ovom pitanju.

"Blater mora odmah da odluči, pošto je reč o Leu. Treba da odluči da li će ići u Peking ili ostaje sa nama i onda bi slučaj trebalo da bude zaključen, jer momak mora da se koncentriše na to što radi", rekao je Gvardiola.

Argentinska fudbalska asocijacija saopštila je da očekuje da će FIFA do utorka doneti odluku.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво