Bez proširenja Superlige

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije odbio je predlog Zajednice superligaša o proširenju elitnog ranga takmičenja naredne sezone sa 12 na 16 klubova.

Pored ovog predloga, Izvršni odbor srpske "kuće fudbala", odbio je i žalbe FK Smederevo i FK Radnički (Niš), pa će se ova dva kluba sledeće sezone, shodno rezultatima ostvarenim na terenu, nadmetati u nižem rangu od onog u kome su bili do ovog leta.

Potpredsednik FS Zoran Bingulac istakao je da je današnja sednica IO FSS "prekretnica u daljem radu" jer su na njoj, kako je dodao, "donete brojne značajne odluke preostale još iz prethodnog saziva".

"Sada je trenutak da se okrenemo rešavanju strateških problema i redovnom radu izvršnog organa fudbalske Srbije", naglasio je Bingulac i dodao da ga "posebno raduje ispoljeni stepen jedinstva u odlučivanju".

"Sve odluke donošene su jednolgasno, ili sa jednim glasom protiv i uzdržanim, što dovoljno govori o svesti svih nas koji odlučujemo", rekao je Bingulac.

Izvršni odbor je za vođu puta naše selekcije na Olimpijskim igrama u Pekingu imenovao nekadašnjeg reprezentativca Jugoslavije i fudbalera Crvene zvezde Dušana Savića.

On je napomenuo da je FSS poslao dopis Međunarodnoj fudbalskoj federaciji kojim je obaveštava da nemački klubovi Herta i Verder nisu dozvolili Gojku Kačaru i Dušku Tošiću da se priključe pripremama državnog tima Srbije za Igre u kineskoj prestonici. "Klubovi su dužni da poštuju propise i očekujemo da ćemo problem rešiti već u toku današnjeg dana", poručio je Savić i dodao da reprezentativce ne treba opterećivati nikakvim rezultatskim imperativom, sve dok se i definitivno ne sazna u kakvom će sastavu Srbija otputovati u Peking.

Izvršni odbor je za potredsednika FSS imenovao predsednika Zajednice prvoligaša Milana Tomića, a za člana novoizabranog predsednika Stručnog odbora Ivana Čabrinovića.

Pored toga, određene su i komisije i radna tela FSS čime se proces konstituisanja organa Saveza priveo kraju.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара