Jedva remi

Golom Novakoviča u 63. minutu, Slovenija povela u Beogradu protiv Srbije. Žigić izjednačio u 85. minutu meča. Pred start meča, nekoliko stolica poletelo ka slovenačkim navijačima, umešala se i policija. Ovo je četvrti uzastupni meč ova dva rivala koji je završen bez pobednika.

Ponovo remi između Srbije i Slovenije. Na prilično ispunjenoj „Marakani", Srbija je odigrala slab meč i na kraju ipak uspela da „izvuče" važan bod. Strelci Novakovič u 63. minutu za vođstvo Slovenije, Žigić izjednačio u 86. minutu meča.

Od samog starta meča, Srbija je delovala prilično bezidejno i umorno. Slovenci su se opredelili za defanzivnu igru, ali su brzim kontranapadima pokušavali da ugroze, večeras, vrlo nesigurnu odbranu „orlova".

Utakmica nikako nije mogla da zadovolji fudbalske sladokusce. Oba tima igrala su vrlo oštro, pa nije čudo što je sudija Bekerensa iz Portugala pokazao čak devet žutih kartona. Čini se da su oni delom i posledica sudijskih odluka, a portugalski sudija je oštetio Srbiju za jedanaesterac u 82. minutu meča.

U prvom delu meča nisu viđene izglednije prilike ni pred jednim golom. Srbija je u startu imala više loptu u svojim nogama, ali kako je vreme odmicalo, Slovenija je preuzela dominaciju i u tom segmentu igre.

Na poluvremenu, srpski štab vrši prvu izmenu. Umesto nedovoljno oporavljenog Tošića u igru ulazi Miloš Krasić, koji nije napravio prednost po desnoj napadačkoj strani Srbije. Njegov partner po levoj strani Milan Jovanović pokazao je veliku želju, ali nije bio produktivan, čak je delovao vrlo nervozno, pa nije čudno što je zamenjen Ninkovićem u 63. minutu.

A baš taj minut bio je koban za „orlove". Jedna u nizu polukontri Slovenije krunisana je pogotkom. Kirm je prošao po levoj strani, uputio vrlo precizan centaršut ka Dediču, koji je imao lak posao da sa peterca matira nemoćnog Đuričića.

Od tog trenutka, Srbija kreće angažovanije u napade, ali još uvek nije bilo prave ideje, niti akcije. U tim trenucima, Danko Lazović preuzima na sebe odgovornost u napadu, ali nije dobro funkcionisao u tandemu sa Žigićem.

Sporni trenutak desio se u 82. minutu, kada Bekerensa nije sankcionisao penalom očigledan start sa leđa nad Lazovićem, već je pokazao samo na korner. Kao da je ta situacija dodatno naljutila srpske reprezentativce.

U 86. minutu meča, akcija Srbije išla je po desnoj strani. Ninković je izveo jedan slobodan udarac, kratko za Rukavinu, koji je povukao loptu nekoliko koraka i sjajno centrirao ka Žigiću. Naš centarfor je prosto poleteo kroz vazduh i glavom zatresao mrežu Samira Nandanoviča.

Vremena je sve manje i manje. Benkerensa pokazuje da će se igrati četiri minuta nadoknade i baš u tom periodu, Srbija ima šansu za pobedu. Lazović je probao da uposli Žigića, koji je bio u izglednoj situaciji, ali gorostasni napadač Srbije nije uspeo da iskontroliše loptu i šansa je otišla u nepovrat.

Na kraju, podela bodova, kao po običaju. Slovenija je uspela u nameri da u Beogradu ostane neporažena, a i Srbija može biti srećna što je u samom finišu meča izvukla bod. Mnogo toga će zavisiti od revanš meča u Sloveniji.

Za Srbiju su igrali: Đuričić, Rukavina, Vidić, Subotić, Luković, Stanković, Kuzmanović, Tošić, Jovanović, Lazović i Žigić. Sa klupe su ušli: Krasić, Ninković i Kačar.

Slovenci su igrali u sledećem sastavu: Handanovič, Brečko, Cesar, Jokić, Mavrič, Koren, Birsa, Kirm, Radosavljevič, Dedič i Novakovič. Kao rezerve su ušli: Ljubijankić, Iličič i Stevanović.

Број коментара 298

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво