Fudbaleri uplašeni za status u klubovima

Većina fudbalera srpske olimpijske selekcije pribojava se mogućnosti da zbog učestvovanja na Igrama u Pekingu ugroze svoj klupski status.

Slobodan Rajković iz Holandsokg Tventea je izjavio: 

"Lagao bih kada bih rekao da nema straha. Propustiću kvalifikacije za Ligu šampiona, verovatno izgubiti mesto u startnoj postavi, ali se nadam da ću po povratku iz Pekinga uspeti i da se vratim u tim".

Sličnog mišljenja je i fudbaler sredine terena španskog Espanjola Milan Smiljanić, koji ipak razmišlja sa više optimizma.

"Sigurno je da ćemo na početku sezone u klubovima imati probleme, ali fudbal je uvek dokazivanje. Ne verujem ni da će nam pomoći eventualni dobar rezultat na Olimpijskim igrama, pošto sumnjam da klubovi prate igre reprezentacija, koja je nama iznad svega. Rezultat je bitan zbog naših glava", kazao je Smiljanić. Fudbaleri Partizana su u još težoj situaciji, pošto neće moći da pomognu svom timu u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

"Lično bi mi eventualni plasman u Ligu šampiona sa Partizanom, u kome sam već 10 godina, bio veći izazov od Olimpijskih igara, iako sam naravno presrećan što ću igrati u Pekingu", rekao je levi bek "crno-belih" Ivan Obradović.

"U slučaju da učešće na Olimpijskim igrama završimo u grupnoj fazi takmičenja, barem ću imati utehu što ću Partizanu moći da pomognem u revanšu trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona", dodao je Obradović.

Kapiten olimpijske reprezentacije Srbije u Pekingu biće golman Sportinga iz Lisabona Vladimir Stojković, koji je jedini od igrača stranih klubova izjavio da razmišlja samo o reprezentaciji. Umnogome i zato što će u letnjem prelaznom roku verovatno promeniti klub.

"Već dve godine sam okrenut isključivo reprezentaciji, tako da me eventualni problemi u klubu ne brinu", rekao je Stojković i naglasio da se raduje Olimpijskim igrama, pre svega duelu sa Argentinom, koja je reprezentaciju bivše Srbije i Crne Gore zadužila pobedama od po 6:0 na Mundijalu 2006. i Olimpijskim igrama 2004. godine.

"Imaćemo priliku da im se revanširamo, a volim velike utakmice, volim da se uporedim sa najboljim igračima. Ne treba da potcenimo ni ostale protivnike. Fudbaleri iz Obale Slonovače mogu da 190 minuta trče kao ludi", ocenio je Stojković.

Smiljanić je dodao da je najveći favorit grupe Argentina, a da je za njegov tim najbitniji prvi duel turnira, sa Australijom.

"Argentina je svakako favorit, ali do utakmice sa njom imaćemo priliku da već obezbedimo plasman u nokaut fazu", kazao je Smiljanić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво