Đukić: U Peking sa dobrim timom

Selektor fudbalske olimpijske reprezentacije Srbije Miroslav Đukić izjavio je da je tim koji će predvoditi na 29. Olimpijskim igrama u Pekingu "najbolji sa kojim u ovom trenutku možemo da se suprotstavimo protivnicima".

"Naš osnovni cilj je da na dostojan način predstavljamo Srbiju na najvećem svetskom sportskom takmičenju", poručio je Đukić na konferenciji za novinare u hotelu "M" povodom početka priprema naše selekcije za Igre u kineskoj prestonici

Selektor olimpijskog tima je uveren da Srbija ima "dobru ekipu" i da njegovi izbranici na Igrama mogu ostvariti "vredan rezultat".

"Konkurencija u Pekingu biće paklena, a sve ekipe koje su se plasirale na ovo takmičenje imaće najviše moguće ambicije", ocenio je Đukić i dodao da ne želi da stvara nikakav alibi ni sebi, ni igračima uoči početka Igara.

Đukić je napomenuo da će od iskusnijih fudbalera u Pekingu učestvovati samo golman Vladimir Stojković, koji je ujedno i kapiten državnog tima.

"Stariji fudbaleri bi nam puno značili, jer bi unelli veliku dozu sigurnosti i stabilnosti u ekipu. Svesno nisam pozvao nikog od njih, sem Stojkovića, pošto bi u tom slučaju imali probleme sa njihovim klubovima koji nisu dužni da ih puste", izjavio je selektor Srbije.

Pored povređenog Miralema Sulejmanija, za koga je danas medicinska komisija Fudbalskog saveza Srbije potvrdila da neće moći da igra na turniru u Pekingu, na početku priprema nije bilo Filipa Đorđevića, Stefana Babovića i Đorđa Rakića koji će se državnom timu priključiti na popodnevnom treningu u Sportskom centru "Partizan-Teleoptik" u Zemunu, kao i Duška Tošića i Gojka Kačara koji su na putu, i priključiće se reprezentaciji.

Golman Stojković je poručio da niko ne treba da širi "preterani optimizam" uoči nastupa u Pekingu i dodao da će njegovi saigrači i on ići "korak po korak" ka cilju.

"Siguran sam da će svako od nas pružiti maksimum jer je motiv ogroman, a ostaje nam samo da vidimo da li će to biti dovoljno za ostvarenje dobrog rezultata", istakao je Stojković.

Milan Smiljanić je ocenio da bi "uvek trebalo da se koncentrišemo na prvu narednu utakmicu" jer je to, prema njegovom mišljenju, "recept koji daje proverene rezultate".

Naša olimpijska reprezentacija put Čangčuna, odnosno baze gde će biti smeštena do početka Igara, kreće u subotu 26. jula iz Beograda.

Srpskim fudbalskim olimpijcima, koji će prvi od naših predstavnika započeti nadmetanja u Pekingu i to utakmicom protiv Australije 7. avgusta u Šangaju, sreću je poželela i šef misije srpke delegacije na takmičenju u Kinu Snežana Lakićević-Stojačić

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво