Počela Premijer liga

U prvom ovosezonskom meču Premijer lige, ekipe Totenhema i Mančester sitija odigrali su nerešeno bez golova, za Siti debitovao Aleksandar Kolarov. Birmingem sa Žigićem uzeo bod, Vulvsi pobedili, Milijaš na klupi. Čelsi furiozan, Drogba trostruki strelac, Ivanović odmarao.

Posle višemesečnog čekanja konačno je počela nova sezona Premijer lige. Ovogodišnje takmičenje otvorila je derbi utakmica između Totenhema i Mančester sitija, koja je završena nerešeno bez golova.

U ekipi iz Mančestera debitovao je reprezentativac "orlova" Aleksandar Kolarov. Njega je u 46. minutu, zbog povrede, zamenio Pablo Zabaleta.

Mnogo bliži pobedi bili su fudbaleri Totenhema, pošto su promašili nekoliko stoprocentnih šansi za pogodak.

Golman Sitija Džo Hart je u 11. minutu odbranio udarac Džermejna Defoa, a pet minuta kasnije sačuvao je svoju mrežu posle šuta Toma Hadlstona.

Najbolju šansu Totenhem je imao u 31. minutu, kada je Garet Bejl pogodio stativu. U 72. minutu Roman Pavljičenko je mogao da donese prednost Totenhemu, ali je Hart potvrdio da se nalazi u odličnoj formi.

Poslednju ozbiljnu priliku domaćin je imao u 84. minutu kada je Bejl, neometan sa 12 metara šutirao pored gola.

U 16. časova počinje i većina preostalih mečeva prvog kola Premijer lige, ali derbi se igra u nedelju kada se sastaju ekipe Liverpula i Arsenala. Mančester junajted i Njukasl svoj meč igraju u ponedeljak.

Još jedan srpski reprezentativac debitovao je danas u Premijer ligi. Nikola Žigić bio je starter za Birmingem siti na gostovanju Sanderlendu. Visoki napadač ušao je u igru sredinom drugog poluvremena, a gosti su do boda došli zahvaljujući pogocima u samom finišu meča.

Vulvsi su sjajno krenuli novu sezonu. Četa Mika Mekartija zabeležila je pobedu protiv Stouk sitija, a Nenad Milijaš je celu utakmicu presedeo na klupi.

U poslednjem subotnjem meču, branulac titule, ekipa Čelsija, deklasirala je novajliju u ligi, ekipu Vest Bromvič albiona. Trostruki strelac za "plavce" bio je Didije Drogba, dva gola postigao je Floran Maluda, dok se u strelce upisao i Frenk Lampard. Reprezentativac Srbije Branislav Ivanović, utakmicu je posmatrao sa klupe.

Rezultati prvog kola Premijer lige:

Totenhem - Mančester siti 0:0

Aston vila - Vest hem 3:0 (2:0)

Blekburn - Everton 1:0 (1:0)

Bolton - Fulam 0:0

Sanderlend - Birmingem 2:2 (1:0)

Vigan - Blekpul 0:4 (0:3)

Vulvs - Stouk 2:1 (2:0)

Čelsi - VBA 6:0 (2:0)

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво