Zvezda pobedila Rudar, Sevojno bez golova sa Kaunasom

U prvim utakmicama drugog kola kvalifikacija za UEFA Ligu Evrope Crvena zvezda pobedila je u Velenju domaći Rudar sa 1:0, dok je Sevojno igralo bez golova sa Litvanskim Kaunasom. Revanš mečevi igraju se 23. jula.

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su u Velenju slovenački Rudar sa 1:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evropa.

Pobednički gol za "crveno-bele" postigao je povratnik u tim Slavko Perović u 59. minutu utakmice i tako Zvezdi doneo dobar rezultat pred revanš za sedam dana.

Žreb za treće kolo kvalifikacija za Evrokup biće obavljen već sutra.

Uprkos pobedi, navijači Crvene zvezde, kojih je na stadionu u Velenju bilo oko 200, ne mogu da budu sasvim zadovoljni igrom svog omiljenog tima, pošto su se, posebno u prvom poluvremenu, videle mnoge mane novog sastava.

Prvih 45 minuta je i proteklo u blagoj inicijativi Rudara, koji je u par navrata opasno pripretio posle prodora i centaršuta sa desne strane, koju je za Zvezdu čuvao Nikola Ignjatijević. Pravih prilika, ipak, nije bilo, pošto su štoperi Zvezde uglavnom uspešno izlazili na kraj sa ubacivanjima sa strane u kojima su prednjačili Rusmin Dedič i Nik Omladič.

Zvezda je imala dve šanse. Prvi put je u 19. minutu Vladimir Bogdanović dobro šutirao iz slobodnog udarca sa manje od 25 metara, ali je golman Rudara Boban Savič odbranio taj pokušaj. Drugu je imao Brazilac Savio, koji je u 37. minutu snažno šutirao sa više od 25 metara, ali za malo neprecizno. Na drugoj strani zapretio je, takođe sutem sa distance, Omladič, ali je golman Zvezde Bojan Pavlović loptu prosledio u korner.

Nastavak meča bio je mnogo uzbudljiviji i otvoreniji, posebno posle gola Zvezde, iako je Rudar ponovo prvi imao priliku. Omladič je u 48. minutu uspeo da prođe Slavoljuba Đorđevića i loptu pošalje iza leđa golmana Pavlovića, ali i pored stative. Situacija na terenu se, međutim, potpuno promenila u 59. minutu kada je Perović, večeras najbolji igrač Zvezde, doneo svom timu vođstvo. Perovićev prvi šut je zaustavio golman Savić, dok je šut Lekića u nastavku akcije izblokirala odbrana domaćih. Lopta se, ipak, odbila do Nikole Lazetića, koji je centrirao sa desne strane, a Perović se najbolje snašao u gužvi u kaznenom prostoru Rudara za vođstvo od 1:0.

Činilo se tada da je otpor Rudara konačno slomljen, pošto je već u 63. minutu Lekić imao novu šansu posle loše reakcije odbrane slovenačke ekipe, ali je njegov šut ponovo zaustavio Savič.  Rudar je potom uspeo da sabije redove i krene u pravu opsadu Zvezdinog gola.

Ređale su se prilike pred golom "crveno-belih": Pavlović je odbranio dva šuta protivničkih fudbalera, a Nikola Tolimir je bio za malo neprecizan. Najopasnije je, međutim, bilo u samom finišu kada su prvo Darko Duvkić, a potom i Mirza Mešić pogodili stative Zvezdinog gola.

Rezultat je, ipak, ostao nepromenjen, pa je Zvezda možda i premašila očekivanja, s obzirom da je trener Vladimir Petrović u najavi utakmice izjavljivao da bi bio zadovoljan i nerešenim ishodom. 

Stadion: Ob jezeru
Gledalaca: Oko 2.600
Sudije: Lapijer, Remi, Kaufman (Švajcarska)
Rudar: Savić, Pokleka, Dedič, Cipot, Sulejamnovič, Tolimir, Kolsi (od 60' Duvkič), Golob, Prašnikar (od 70' Mešić), Trifkovič (od 57' Grbič), Omladič.
Crvena zvezda: Pavlović, Ninkov, Tutorić, Đorđević, Ignjatijević, Isah, Bogdanović (od 87' Nikolić), Lazetić (od 89' Cvetković), Savio, Lekić, Perović (od 90' Jevtić).
Žuti kartoni: Golob, Dedič (Rudar), Đorđević, Lazetić (Crvena zvezda).

Fudbaleri Sevojna i litvanskog predstavnika Kaunasa igrali su u Beogradu nerešeno 0:0, u prvoj utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Revanš susret je na programu 23. jula.

Број коментара 63

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
12° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи