Blater: Vreme je da verujemo Africi

Predsednik Svetske fudbalske federacije Sep Blater kritikovao je one koji tvrde da Južna Afrika neće moći dobro da organizuje Svetsko prvenstvo 2010. godine rekavši da je sada pravo vreme da se veruje Africi.

Problemi sa transportom, strahovanje za bezbednost učesnika i renoviranje stadiona su najveći problemi organizatora Mundijala 2010. godine, zbog kojih su pojedinci zatražili od Fife da pripremi rezervni plan za promenu domaćina tog takmičenja.

Nakon što je razgovarao sa organizatorima i ispitao situaciju, Blater je izneo kritike na račun onih koji ne veruju da će Južna Afrika uspešno organizovati Svetsko prvenstvo.

"Zbog čega se lansiraju takve priče? Možda postoji zavist kod nekih ljudi jer se veliko takmičenje održava u Africi", zapitao se Blater na konferenciji za novinare uoči početka Kupa Konfederacija, koje se održava u Južnoj Africi.

Blater je rekao da su kritike počele čim je doneta odluka da se turnir održi u Južnoj Afrci.

"Od početka nisu verovali da bi jedna afrička zemlja mogla uspešno da organizauje Svetsko prvenstvo. Mogli bismo da počnemo da verujemo ovim ljudima", rekao je on.

Svetsko prvenstvo počinje 11. juna 2010. godine. Predviđeno je da će devet od 10 stadiona biti završeno do kraja oktobra, a za sada je u najboljem stanju stadion u Kejptaunu.

Blater je pohvalio i organizaciju Kupa Konfederacija. Takmičenje počinje u nedelju utakmicom između Južne Afrike i Iraka.

"Četiri stadiona na kojima se igra Kup Konfederacija su u odličnom stanju i moram da pohvalim organizatore zbog toga", dodao je Blater.

Policija i privatne firme za obezbeđenje će brinuti o bezbednosti na utakmicama Kupa Konfederacija i Svetskom prvenstvu.

"Pokažite mi jednu zemlju u svetu koja ima savršeno obezbeđenje. Verujemo organizatorima", rekao je Blater.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво