Janevski napustio Crvenu zvezdu

Trener fudbalera Crvene zvezde Čedomir Janevski podneo je ostavku na tu funkciju, zbog velikog pritiska medija.

Crveno-bele će u poslednja četiri kola sezone predvoditi dosadašnji pomoćnik Janevskog Siniša Gogić.

Janevski je ostavku podneo zbog napisa u današnjim izdanjima beogradske štampe, pre svega u dnevnicima "Pres" i "Sport", u kojima se navodi da je makedonski trener na jučerašnjem sastanku sa upravom kluba odbio da podnese ostavku zato što bi tako izgubio pravo na obeštećenje.

Tročlana komisija ,koja rukovodi Zvezdom do izbora nove uprave, večeras je odlučno demantovala takve navode.

"Šef stručnog štaba Čedomir Janevski, razočaran ovakvim načinom neistinitog pisanja i pod takvim pritiskom, nije spreman da i dalje vodi ekipu i shodno tome ponudio je sporazumni raskid ugovora sa klubom", navodi se u Zvezdinom saopštenju .

Odlazeća uprava crveno-belih je, takođe, apelovala na predstavnike medija da u duhu kodeksa novinarske etike ubuduće informišu javnost istinito i objektivno na osnovu činjenica i proverenih informacija, iako je tokom njenog mandata više puta "uhvaćena" u pokušajima da tačne vesti predstavi kao laži.

Janevski je Zvezdinu ekipu  preuzeo septembra 2008. godine, kada su crveno-beli bili na poslednjem mestu na tabeli srpskog prvenstva. Tekuća sezona će biti jedna od najlošijih u istoriji Zvezde koja je na trećem mestu tabele Jelen Superlige Srbije, sa čak 22 bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

Učešće u Lav Kupu Srbije završila je pre dva dana, kada je u polufinalu izgubila od drugoligaša Sevojna.

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво