Južna Koreja odbacila optužbe severnog suseda

Fudbalska federacija Južne Koreje negirala je tvrdnje Severne Koreje o navodnom trovanju hranom fudbalera te ekipe uoči meča kvalifikacija za prvenstvo sveta u Južnoj Africi, koji je prošle sedmice u Seulu završen pobedom južnokorejskog tima od 1:0.

Tvrdnje o navodnom trovanju prenela je u nedelju severnokorejska novinska agencija KCNA, a izrečene su i optužbe za korupciju protiv glavnog sudije meča.
"Meč se pretvorio u teatar zavere i podvale", navodi se u saopštenju severnokorejske federacije.

Predstavnik južnokorejske fudbalske asocijacije Kim Jo Sung nagasio je da su optužbe o trovanju fudbalera "neosnovane i politički motivisane".
"Saopštenje je napisano u visoko političkom tonu i nema nikakve veze sa sportom. Nema nikakve potrebe da se na tu optužbu daje bilo kakav komentar", izjavio je Jo Sung i naglasio da je pitanje smeštaja i ishrane igrača, pre svega, bila odgovornost gostujućeg tima.

Predsednik KFA Čo Čung Jun, koji je istovremeno i potpredsednik Fife, takođe je odbacio zahteve predstavnika severnokorejske federacije za izvinjenjem.
"Severnokorejska federacija je tokom boravka u Seulu odlučivala o svemu sto se tiče smeštaja i ishrane. Mi tu nismo imali apsolutno nikakve ingerencije. Jednostavno, tu nema nikakve osnove za pokretanje istrage", izjavio je Čung Jun.

U drugoj grupi kvalifikacija za SP u Južnoj Africi na tabeli vodi Južna Koreja sa 11 bodova, ispred Severne Koreje i Saudijske Arabije koje imaju po deset bodova.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво