Читај ми!

Navijači Reala vređali Alabu na rasnoj osnovi jer je glasao za Mesija

Navijači Reala izvređali su fudbalera madridskog kluba i kapitena austrijske reprezentacije Davida Alabu, pošto je u izboru za najboljeg igrača sveta glasao za Lionela Mesija, a ne za svog saigrača Karima Benzemu, prenose španski mediji.

Mesi je sinoć u Parizu proglašen za najboljeg igrača sveta u 2022. godini u izboru Međunarodne fudbalske federacije (Fifa).

U najužem izboru bili su Mesi, Benzema i igrač Pari Sen Žermena Kilijan Mbape. U izboru su učestvovali kapiteni reprezentacija, selektori, odabrani mediji i navijači, a listu kandidata odabrala je komisija stručnjaka, koju je odredila Fifa.

Alaba je na prvo mesto stavio Mesija, a zatim Benzemu i Mbapea, navodi se u rezultatima koje je objavila Fifa posle ceremonije. Mesi je sa Argentinom prošle godine osvojio titulu na SP u Dohi. Benzema je sa Realom osvojio Ligu šampiona, Svetsko klupsko prvenstvo i La Ligu.

Navijači Reala su bili ogorčeni načinom na koji je Alaba glasao, pa su na rasnoj osnovi vređali austrijskog fudbalera.

Kapiten Austrije se potom oglasio na društvenim mrežama.

"Kada je u pitanju nagrada Fife za najboljeg fudbalera sveta: nacionalni tim Austrije glasa za ovu nagradu kao tim, a ne ja posebno. Svi članovi tima su glasali i tako je odlučeno. Svi znaju, posebno Karim, koliko se divim njemu i njegovoj igri. Često sam govorio da je on najbolji napadač sveta i to je i dalje tako. Bez sumnje", napisao je Alaba na svom Instagram nalogu.

Alaba (30) je u Real stigao 2021. godine iz Bajerna. On je ove sezone odigrao 29 mečeva za madridski klub i postigao je dva gola.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи