Читај ми!

"Baj, baj, San Siro" - Inter i Milan verovatno više neće biti "cimeri"

"Baj, baj San Siro", naslov je kojim je najčitaniji italijanski sportski list "Gazeta delo sport", objavila vest da će Milan najverovatnije napustiti ideju o zajedničkom stadionu sa Interom.

Nakon više od tri godine u kojima se pregovara o budućnosti stadiona bez ikakvog rešenja, Milan je, kako to navodi list, a prenose svi ostali italijanski mediji, odlučio da napusti projekat i posveti se izgradnji sopstvenog stadiona.

Ako je nešto svih ovih godina ujedinjavalo fudbalske klubove Milan i Inter u njihovoj istoriji, bio je to stadion "San Siro". No, ovoga puta "Fudbalska skala" razdvaja dva milanska kluba.

Otežavajuće administrativne i birokratske okolnosti opštine Milano vezane za novi zajednički projekat dva kluba, izgleda da su zamorile Džerija Kardinalea, novog vlasnika Milana, koji je izneo mogućnost da taj klub svoj put nastavi samostalno.

Prema pisanju medija, on se umorio od očekivanja da se političari dogovore o budućnosti stadiona koji je klub delio sa Interom, koji sa druge strane nije baš u zavidnoj finansijskoj situaciji.

Kardinale je već izdvojio tri zone na kojima bi mogao da se izgradi stadion Milana - bivša gvožđara u zoni Sesto San Đovani, u zoni San Donato i treća koja je u blizini hipodroma tj. sadašnjeg stadiona "San Siro".

Novi stadion bi bio moderan, funkcionalan, živ - i bez Intera.

Sa druge strane, kako piše Gazeta, i Inter u velikoj tajnosti već duže vreme radi na tome da se odvoji od Milana i nastavi samostalno budućnost, što se stadiona tiče.

Lokacija je velika tajna, no ono što je poznato jeste da se radi o privatnom terenu.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се